Bolile psihice si campania publicitara care dezgusta Romania

Atat utilizatorii retelelor de socializare Facebook si Twitter, cat si cei din Colegiul Medicilor si alte asociatii sunt socati de campania foarte agresiva in favoarea unui medicament care promoveaza URA fata ce cei ce sufera de tulburari mintale.

Bolile psihice reprezinta dereglari functionale ale creierului uman ce pot fi cauzate de un raport slab intre genetica si experienta fiecarui individ. Peste o treime din populatia lumii sufera de tulburari mintale, de o mai mica sau mai mare gravitate, iar tratamentele pentru acest tip de afectiune depind foarte mult de cei apropiati bolnavilor, care trebuie sa le asigure o atentie speciala.

O pagina de internet, uraste.ro, prezinta un medicament pentru cei cu probleme mintale prin asocierea produsului cu ura pe care spun ei, ar trebui sa o simta cei ce ii au in ingrijire. In filmuletele postate pe internet se afirma: „uraste-ti baietelul si autismul pe care il are”, „uraste-ti tatal!”, „uraste-te pe tine!” . Acestea sunt mesajele de promovare care i-au facut pe cei din Colegiul Medicilor sa ceara interzicerea publicitatii, pe care o considera violenta si mincinoasa.

Produsul promite imbunatatirea vietii celor bolnavi de autism, Alzheimer, Parkinson, scleroza, senilitate si face apel la tristetea si frustrarile celor ce au in ingrijire o persoana cu o astfel de boala. Reclama a fost initial tratata ca o gluma proasta insa utilizatorii retelelor de socializare s-au aratat dezgustati de faptul ca aceasta campanie este una reala.

13 organizatii care fac parte din Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari în Spectrul Autist impreuna cu Active Watch, au trimis o petitie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii prin care combat violenta mesajului si atrag atentia ca poate aceasta este o reclama mincinoasa, informeaza rfi.ro.

Presedintele Colegiului Medicilor spune despre reclama ca ar trebui interzisa categoric si ca asa ceva este grav, extrem de periculos si trebuie sa se ia atitudine fata de astfel de comportamente.

Urmarile unei astfel de campanii pot avea rezultate devastatoare asupra celor care se lasa influentati de mesajul publicitar dar mai ales asupra celor bolnavi, incapabili sa isi poarte singuri de grija si automat pot fi expusi la rele tratamente sau medicatie daunatoare. (R.P.)

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation