A.D.P. Sector 1 este un S.R.L. în toată regula cu complicitatea PSD-PNL-USB

A.D.P. Sector 1 este un S.R.L. în toată regula cu complicitatea PSD-PNL-USB

Zilele trecute m-a rugat un amic sa merg cu el la A.D.P. Sector 1 sa obtina un loc de parcare. Zis si facut, ajungem la biroul parcari (undeva in spatele cladirii ADP) si vorbim cu o doamna cu usor accent moldovenesc care ne spune politicos sa asteptam pana verifica daca exista loc de parcare in zona solicitata.

Timp de 20 de minute am fost in locul de fumat de langa intrarea in cladire, unde amicul meu (un fumator inrait) isi aprinde tacticos o tigare si intram in vorba cu alti doi fumatori ,angajati ai ADP S1. Nu am ce face si ii intreb daca dupa plecarea lui Noaptes (fostul Dir. Gen. Adj.) lucrurile s-au indreptat in aceasta institutie.

Dupa cateva ezitari cel in varsta imi spune cu o amaraciune in suflet : Am ajuns sa ne fie sila sa mai venim la munca, ce a fost pe vremea PNL-ului dar ce-i acum, este o mare bataie de joc la adresa salariatilor, am ajuns sa ne fie frica ca vom fi dati afara , fiindca asa vrea conducerea. Mai nou trebuie sa facem loc pilelor lor pe care-i angajeaza prin detasare si nu prin concurs la niste salarii enorm de mari si noi stam ca prostii dupa 30 de ani de munca la un salariu de mizerie.

Nu-si termina bine ideea ca pe usa institutiei ies vreo 5 barbati si o duduie blonda care radeau cu gura pana la urechi ( la spusele acelui personaj feminin ), si intra pe o usa unde am inteles ca era bufetul.

La vederea acestor persoane cei doi barbati se schimba la fata arunca tigarile si dau sa plece. Cand am vazut ii intreb ,ce se intampla si cine sunt aceste persoane. Raspunsul a venit sec :noua conducere.

Ma intorc cu amicul meu la parcari si doamna de acolo ne spune frumos ca nu sunt locuri de parcare, respectiva ne-a sugerat sa mergem la domnii directori Marinescu Marian si Stoian Alin ca ei vor decide. Am urcat la secretariat unde am intrebat de cei doi domni dar ni s-a spus ca sunt la masa. Nu am mai asteptat si am plecat cu amicul meu de la ADP Sector 1, ce-i drept nedumerit de unde cunosc numele de Alin Stoian.

Ajungand la redactie caut prin materialele pe care le avem si descopar ca respectivul Stoian Alin a fost Directorul General Adjunct pana la numirea lui Noaptes ca Director General Adj..

In presa ,acum cateva luni (la inceputul mandatului actualului primar), Dan Tudorache declara in urma scandalului cu licitatia de atribuire a pazei la ADP S1, citez “Alin Stoian nu mai are ce cauta in ADP “.

A doua zi, ma intorc inapoi in ADP Sector 1 sa ma interesez ce hram poarta dl. Stoian Alin si aflu cu stupoare ca ocupa functia de SEF ACHIZITII si nu Director, ca omul este impus de PNL S1, fiind fost candidat pe listele locale ale PNL la sectorul 1.

In curtea institutiei dau de o doamna care imi explica cu lux de amanunte ca situatia in ADP este dezastruoasa fata de Administratia de Invatamant (care se afla in aceeasi incinta cu ADP-ul si unde lucra aceasta persoana), “ADP-ul este transformat in SRL ,nu mai au Director General Adjunct nu mai au consiliul de conducere ,este condus doar de Marinescu si atat, au adus o gramada de detasati care au salarii si de 90 de milioane (9000) lei, iar prostii stau si inghit toate tampeniile lor pe salarii de nici 1000 lei si nu au curajul sa vorbeasca ca sunt dati afara”.

Contactand o mai veche prietena din Primaria Sector 1, am rugat-o sa-mi faca rost (daca exista) de hotararea care modifica organigrama ADP Sector 1.

Urmatoarea zi am intrat in posesia Hotararii cu nr.146/29.09.2016 care aproba organigrama, statul de functii si regulamentul de organizare si functionare al A.D.P. Sector 1. Dupa verificarea acestei hotarari atat de juristi cat si colegii de la investigatii am tras urmatoarea concluzie care cutremura atat ADP cat si Primaria Sector 1, si anume:

  • Raporturile de specialitate sunt copy paste atat la Directorul Marinescu Marian cat si la Directoarea de Management si Resurse Umane din Primarie Cefalan Nicoleta Daniela (deci este redactata de o singura persoana).
  • Conform Expunerii de motive al primarului Dan Tudorache si Hotarararii nr.146/29.09.2016 se precizeaza in al 5-lea aliniat “Tinand cont de prevederile Hotararii Consiliului Local al Sectorului 1 nr.112/25.07.2013 privind aprobarea Organigramei, Statului de functii si a Regulamentului de Organizare si functionare ale Administratiei Domeniului Public Sector 1, cu modificarile si completarile ulterioare”.
  • Observam ca in R.O.F-ul aprobat de Consiliul Local Sector 1 in 2013( de pe site-ul primariei sector 1), apare la Art.20 alin 1 “ consiliul de conducere al A.D.P. Sector 1 aproba Regulamentul de Organizare si Functionare al unitatii, Organigrama si Statul de functii”. O sun pe prietena mea din primarie si o intreb daca mai sunt alte acte la dosar, raspunsul a venit clar ,NU.
  • Cum pana la aprobarea actualei hotarari nr.146/29.09.2016, CONSILIUL DE CONDUCERE NU A FOST DESFIINTAT, ne punem intrebarea fireasca unde este acordul consiliului de conducere in ceea ce priveste modificarea organigramei ,statului de functii si ROF-ului pe 2016 conform hotararii din 2013 in baza caruia functiona ADP-ul? NU EXISTA ? atunci este normal sa intrebam urmatoarele:
  • Cum Primarul Sectorului 1 a inaintat o astfel de hotarare, fara a respecta o hotarare de consiliu local?
  • Cum Secretariatul Primariei Sectorului 1 nu a verificat aceste acte?
  • Cum Prefectul Capitalei a fost de acord cu o astfel de hotarare?
  • De ce reprezentantii salariatilor s-au a sindicatului nu au reactionat, au fost de acord?

Sunt intrebari firesti care ni le punem fiindca aceasta hotarare deja si-a facut efectul si in urma vizionarii inregistrarii sedintei de consiliul local ,am observat ca singurii care au fost impotriva ,au fost consilierii unpr-pmp si doi consilieri usb s-au abtinut, restul au aprobat adica psd-pnl-alde si o parte din usb.

Vom reveni cu noi amanunte?

Decebal Necșulescu

2

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation