AQUA Carpatica, validata din nou de CNA

In ciuda eforturilor concurentei de a construi o campanie agresiva de dezinformare si de obstructionare in transmitere a mesajelor sale, AQUA Carpatica a demonstrat inca o data in fata Consiliului National al Audiovizualului, in sedinta de marti, 08.05.2012, veridicitatea afirmatiilor sustinute in spoturile sale, prin argumente solide si documentate.

Atat la spotul pentru apa minerala carbogazoasa cat si la cel pentru apa minerala plata, modificarile solicitate de CNA au fost doar de nuanta,  nealterand in vreun fel mesajul original.

Membrii CNA au cazut de acord ca decizia din decembrie 2010 referitoare la spotul de apa minerala carbogazoasa AQUA Carpatica prin care afirmam ca este “cea mai pura apa minerala carbogazoasa din lume” se sustine, dar pentru o mai mare acuratete, consumatorul trebuie informat asupra sursei care probeaza aceasta afirmatie.

Una din sursele AQUA Carpatica de documentare a afirmatiilor este o cercetare stiintifica  al organismului consultative al Comisiei Uniunii Europenevizand peste 2000 de ape minerale din intreaga lume.

Argumentele aduse in discutie de competitorii nostri pe piata, Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM) si Patronatul Apelor Minerale APEMIN nu au fost suficient de solide pentru a se tine cont de ele. Este evident faptul ca SNAM nu este un organism independent, neutru si echidistant al statului, ci un competitor direct al AQUA Carpatica, care apara in mod vadit interesele concurentei.

In cazul spotului de apa minerala plata AQUA Carpatica, am acceptat sugestia de a face o mica precizare in spot, in spiritul recomandarilor CNA pentru a nu mai exista interpretari. Astfel, am acceptat sa precizam ca este vorba de “copii mici” in loc de “copii”, desi intreaga constructie vizuala si conceptuala are in prim plan copii de varsta mica.

In continuare consideram campania noastra ca fiind de interes national, o campanie de informare a consumatorului, care suntem convinsi ca va schimba optica operatorilor din industria apelor minerala in beneficiul tuturor.

Suntem sustinuti de 53300 de oameni in demersul nostru catre transparenta legislativa si afisare obligatory a nitratilor pe etichetele tuturor apelor minerale din Romania.

Consideram ca demersul nostru spre transparenta prin campania de strangere de semnaturi pentru schimbarea cadrului legislativ www.legea-apei.ro, este perceput ca un pericol pentru toti cei care au ceva de ascuns.

CNA, validand afirmatia ca AQUA Carpatica plata (necarbogazoasa) are “cel mai scazut continut de nitrati din Romania (0,8 mg/l)”, ne permite sa garantam in continuare in public consumatorilor nostri puritatea apelor noastre si ne pastram libertatea constitutionala de a comunica acest lucru.

 

 

 

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation