Aşa arată telefonul mobil pentru vaci

Aşa arată telefonul mobil pentru vaci

„Alo, sunt iarăşi eu, Vaca Moo! Nu-mi răspunzi la SMS, eu îţi scriu atât de des!” Cam aşa va suna o discuţie între văcar şi bovina din cireadă. Şi asta numai datorită aplicaţiei Moocall şi a telefonului mobil special creat pentru vaci.

Phillip Ellerbrock, de 27 de ani, şi tatăl său Bernd, de 58 de ani, sunt cei mai fericiţi de când au montat telefoane mobile în toată cireada. Văcuţa Ostfriesin este prima dintre cele 85 de cornute care a dat SMS către stăpânul său anunţând o urgenţă: „Nasc, mi-a venit sorocul!”. Mesajul a venit la ora 2.30 noaptea pe telefonul lui Phillip, acesta a fugit în staul, a ajutat-o să-l nască pe Udo şi la ora 3.00 era înapoi în pat.

„Este o invenţie extraodinară. Monitorizează tot timpul vacile şi anunţă dacă sunt deprimate, sunt bolnave sau au probleme privind integrarea în cireadă. Dispozitivul prins de coada lor monitorizează semnele vitale, pulsul şi avertizează atunci când apar pericole”, a explicat Phillip pentru ziarul german “Bild”.  Însă nu doar ferma germană din Westerau foloseşte telefonul mobil pentru vaci.

„Moocall” e o aplicaţie ce necesită conexiune GSM şi de internet. Un abonament costă 10 euro pe an şi mobilul vacii costă 330 de euro. Telefonul este foarte important, inclusiv atunci când vacile sunt atacate. Senzorul GPS înregistrează deplasarea cu viteză într-o anumită direcţie şi îl avertizează pe proprietar cu privire la pericolul care pândeşte cireada. Însă metoda SMS-urilor dintre vacă şi om nu e folosită doar în Germania. Serviciul de telefonie mobilă e disponibil în Noua Zeelandă, Irlanda şi Marea Britanie. De când a fost lansat în august 2016, Moocall a salvat viaţa a 80% dintre viţeii născuţi. Telefonul are o baterie care rezistă 30 de zile cu o încărcare, trimite SMS, mailuri şi notificări pe două numere de mobil, simultan şi nu necesită un hardware adiţional.

Sursa: Click

2

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation