Așa va arăta cel mai mare aeroport din lume

Așa va arăta cel mai mare aeroport din lume

Noul aeroport din Beijing, ce poarta semnatura regretatului arhitect Zaha Hadid, va fi cel mai mare din lume. Este de-a dreptul SF.

Aeroportul este situat in districtul Daxing si va fi inaugurat in 2019. El va fi folosit atat pentru zboruri comerciale si pentru a spori prezenta aviatiei civile chineze in zona. Aeroportul va servi si drept baza pentru China Southern Airlines si pentru China Eastern Airlines. Potrivit companiei BuroHappold Engineering, care a castigat licitatia pentru amenajarea designului interior, pasagerii se vor bucura de multe spatii largi, atat acoperite cat si in aer liber.

De altfel, site-ul de arhitectura a celebrei Zaha Hadid scrie: “simetria aeroportului si formele sale interconectate creeaza o compozitie fluida ce evoca armonia si balanta din peisajele chinezesti”.

In faza initiala de lansare aeroportul va avea patru piste (45 de milioane de pasageri pe an), apoi alte doua se vor adauga mai tarziu, impingand capacitatea aeroportului la 100 de milioane de pasageri pe an.

Aceasta ar insemna ca aeroportul chinezesc va deveni cel mai mare din lume, dupa suprafata, si aproape cel mai aglomerat, dupa aeroportul Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

Sursa: National

2

3

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation