Astăzi, în Bucureşti, 11 echipaje de hingheri adună câini de pe străzi

Numărul hingherilor a fost suplimentat, azi fiind pe teren 11 echipe ale Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor care adună câini de pe străzi, a declarat Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.
Răzvan Băncescu a venit, azi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a aduce documente în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, după ce a fost muşcat de câini, în 2 septembrie, lângă Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei.
Întrebat dacă din 2 septembrie a fost suplimentat numărul hingherilor, Răzvan Băncescu a spus că de la trei echipaje, cât au fost până acum, s-a ajuns la 11 echipaje. Aceste echipaje au primit mandat de capturare a câinilor de pe străzi şi transportare a acestora în adăposturi.
Băncescu a precizat că azi ar trebui să fie pe teren toate cele 11 echipaje, care vor ridica de pe străzi câinii, în principal pe cei găsiţi în haite. În teren sunt grupate câte două maşini, însoţite de inspectori de la Direcţia de Control, aceştia având liste cu zonele în care au fost sesizate haite de câini.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation