B1 TV este la un pas de faliment si inchidere! Traian Basescu i-a santajat pe ziaristii Cătălin Prisăcariu si Sorina Matei

Postul B1 TV trece prin frământări în urma procesului de restructurare anunțat în exclusivitate de Reporter Virtual în luna martie si este la un pas de faliment si inchidere.

Astfel, realizatorul Cătălin Prisăcariu a fost anunțat sâmbătă seară de conducerea postului că se renunță la colaborarea cu el. Prisăcariu realiza zilnic emisiunea „Butonul de panică” de la ora 19:00.

Sorina Matei, fără emisiune

De asemenea, de astăzi, emisiunea Sorinei Matei, „Actualitatea Românească”, care era transmisă de la ora 20:00, nu mai apare în grila postului, nefiind clar încă dacă aceasta va fi transmisă la o altă oră. Surse din redacția de știri spun că și aceasta va fi disponibilizată de conducerea postului. Până la o clarificare, cert este că în urmă cu două săptămâni B1 TV a transmis un comunicat pe un ton care nu anunța nimic bun pentru Sorina Matei.

Prisăcariu, ironic: „Sper ca scoaterea mea de pe post să fie suficientă pentru ca B1 să se salveze de la faliment”

Despre cum a fost dat afară de la B1 TV, anunțat sâmbătă seară, prin telefon, jurnalistul Cătălin Prisăcariu a scris pe blogul său: Vineri, la finalul emisiunii, am spus că “ne revedem luni, de la ora 19.00″. Ieri, adică sîmbătă, pe seară, conducerea postului m-a informat că nu ne revedem luni. Nici de la 19.00, nici de la altă oră. Și nici în vreo altă zi. Emisiunea mea, deci, a fost scoasă de pe post.

Singurul motiv invocat: situația financiară precară a postului. Dacă vă întrebați cum de verdictul financiar pomenit mi-a fost comunicat sîmbătă seară, nu pot decît să ridic din umeri și să îmi imaginez că, poate, fix atunci, sîmbătă seară, departamentul contabil al postului a încheiat o muncă extenuantă la un raport de audit care a arătat cît de gravă e problema. Dar adevărul e că habar n-am.

Așadar, relația mea cu B1 TV se încheie aici, după o colaborare de aproape doi ani și jumătate și vreo cinci sute de ore de emisie. Sper ca scoaterea mea de pe post să fie suficientă pentru ca B1 să se salveze de la faliment, îi urez succes conducerii postului în acest titanic demers”.

Stelian Negrea, jurnalist: “S-a intalnit sau nu recent conducerea postului B1 Tv cu fostul presedinte Traian Basescu in care acesta a solicitat ca acest post sa nu-si mai asume discursul pro DNA si in favoarea luptei anticoruptie dupa ce Elena Udrea a fost arestata preveniv de DNA in doua dosare de coruptie? Le-a cerut in aceasta intalnire acelasi Traian Basescu ca B1 Tv sa renunte la jurnalistii Sorina Matei si Catalin Prisacariu in favoarea lui Sabin Orcan unde are, deja, programata o aparitie tv in aceasta seara? Cu ce are la mana Traian Basescu conducerea postului B1 Tv de acesta a cedat acestor solicitari din partea fostului presedinte al Romaniei si daca se intrunesc elementele specifice unui santaj, dar de aceasta data nu a unei institutii media impotriva unui om politic ci invers?”

Sursa: Reporter Virtual

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation