Băsescu NU exclude un conflict armat Romania-Rusia

Președintele României, Traian Băsescu, a susținut în urmă cu câteva minute o confrință de presă la Cotroceni în care a declarat că România cere Federației Ruse să sisteze operațiunile militare de pe teritoriul Ucrainei. Băsescu nu exclude că actualul conflict din Ucraina ar putea degenera într-un război cu implicarea României.

„România consideră că orice prezenţă a trupelor ruse pe teritoriul Ucrainei fără acordul acesteia şi în afara acordurilor bilaterale este o agresiune la adresa Ucrainei. Ucraina este agresată de forţele ruse. România cere Fedraţiei Ruse sistarea oricărei operaţiuni militare care vizează Ucraina. România susţine fără rezerve suveranitatea Ucrainei”, a declarat Băsescu.

Președintele român a mai menționat că, deși situația din Ucraina nu reprezintă în acest moment o amenințare directă și imediată la securitate României, totuși apariţia unui nou conflict îngheţat e de natură de a accentua instabilitatea regională, întregeşte lanţul de conflicte îngheţate din jurul Mării Negre şi implicit se poate ajunge la conflicte armate.

„Din acest motiv, România apreciază că propria ei securitate poate fi ameninţată pe termen mediu şi lung”, a mai declarat Băsescu.

Tot astăzi, în cadrul unei emisiuni tv, Băsescu i-a transmis un mesaj lui Putin și cu privire la R. Moldova: „Nu faceţi niciun joc în Republica Moldova”, a punctat președintele român.

Sursa: Ziarul National MD

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation