Burtea: Au jurat pe copii ca se arunca pe de turnul TVR

Şoc şi groază printre angajaţii TVR! Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a decis, ieri, că 981 de posturi vor fi restructurate pe 15 octombrie, iar printre acestea s-ar purtea regăsi, potrivit unor surse, şi cel al lui Mircea Radu, prezentatorul Jurnalului principal de la TVR 1. Reprezentanţii salariaţilor se tem de unele gesturi necugetate la care au anunţat că vor recurge unii angajaţi dacă vor fi puşi pe liber.

Conform unor surse apropiate conducerii TVR, la această cifră – 981 – s-a ajuns după ce organigrama instituţiei a fost regândită în funcţie de reducerea bugetului de salarii. Nu există însă deocamdată nicio listă nominală oficială, ne asigură aceleaşi surse.

„Au jurat că vor ieşi cu ranga în stradă”

Reprezentanţii salariaţilor în CA al TVR critică respingerea variantelor propuse, printre care şi concedierea a maximum 300 de oameni şi scăderea salariilor angajaţilor rămaşi. „Există mulţi salariaţi cu credite, cu copii în întreţinere sau cu afecţiuni profesionale. Sunt oameni care au afirmat în faţa colegilor că, dacă vor fi concediaţi, vor ieşi cu ranga în stradă, iar alţii au jurat pe propriii copii că se vor arunca de pe turnul televiziunii. Colegii din CA jubilau că au reuşit să dea afară, printr-un vot politic, aproape 1.000 de oameni. Să ia în calcul că, în anul 1999, când din TVR au fost concediaţi 800 de angajaţi, doar unul dintre cei nouă oameni care s-au ocupat de asta mai trăieşte astăzi”, a declarat, pentru „ring”, Sorin Burtea.

Sursa: Ring

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation