Claudiu Lucaci, seful stirilor TVR, acuzat de hartuire sexuala

Seful Directiei Emisiuni Informtive si Sport este acuzat de trei subalterne ca le-ar fi hartuit sexual. Plangerile impotriva lui Claudiu Lucaci au fost depuse in urma cu aproximativ doua luni la cabinetul lui Claudiu Saftoiu, dar nu exista un raspuns pentru moment. La solicitarea Reporter Virtual, Departamentul de Comunicare al TVR a raspuns ca “exista cateva sesizari care se afla in curs de solutionare. Este vorba de o problema interna si orice comentariu pe marginea acestui subiect, pana la finalizarea cercetarilor, nu isi are rostul“. Pana la publicarea acestui articol, seful stirilor TVR nu a putut fi contactat.

Lucaci, acuzat ca si-a dus iubita la Barcelona pe banii TVR

Recent, in TVR, a circulat pe internet un mesaj in care seful stirilor TVR este acuzat ca si-ar fi dus iubita la Barcelona pe banii Televiziunii publice. Exista si poze din aceasta deplasare, imagini care au fost preluate de pe pagina de Facebook a domnisoarei din urmatorul material.

Sesizare – Doresc să vă aduc în atenție un fapt deosebit de grav petrecut în TVR. Directorul Interimar DEI ,Claudiu Lucaci, îsi petrece vacanța, sub acoperire de delegatie, la Barcelona pe banii institutiei care i-a oferit scaunul de director. Celebra deplasare aprobata de dnul Saftoiu s-a petrecut in noiembrie 2012, in perioada 13-18 noiembrie. Domnul Lucaci a fost insotit in deplasarea platita de TVR de amanta sa, Viviana Anghel, fiind cazati la unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din Europa si anume Hotel W Barcelona, camera la etajul 22 unde o noapte costa aprox 500 de euro. Domnul Lucaci nu a facut un secret din aceasta calatorie, in aceeasi perioada scriind despre ea pe blogul personal. Un singur lucru a uitat sa mentioneze domnul Lucaci : calatoria era platita de TVR, implicit de abonati, intr-o perioada in care austeritatea este cuvantul de ordine in institutie. Fotografiile care dovedesc aceasta deplasare au fost facute publice de amanta dnului Lucaci pe siteul de socializare Facebook, in vazul tuturor. Ca ironia sa fie completa, domnul Lucaci i-a dat si like. Legatura dintre Lucaci si Viviana Anghel este una de notorietate, aceasta fiind in octombrie propusa si in comisiile de evaluare, fiind o prezenta constanta la emisiunile DEI . Despre legatura lor s-a scris aici . Avand in vedere situatia critica in care Televiziunea Romana se afla, eu in calitate de platitor de abonament cer o ancheta in acest caz. Este inadmisbil ca un director TVR , in plina perioada de criza, sa isi duca in vacanta, pe banii institutiei, amanta. Daca a fost o deplasare in calitate oficiala, atunci ce cauta dra Viviana Anghel in acea deplasare? Din cate stim dumneai nu detine nicio functie publica in TVR. Dincolo de criza profunda in care TVR se afla, avem in fata un caz de sfidare. Atat la adresa angajatilor cat si la adresa platitorilor de abonament, singura sursa de venit viabila pe care institutia TVR o are. In atasament va rog sa gasiti dovezile a ceea ce sustin. Rog a se lua masurile cuvenite! Cu stima, Platitor de abonament TVR”.

Intrebat despre delegatia de la Barcelona si sesizarea platitorului de taxa TVR, Claudiu Saftoiu a declarat pentru Reporter Virtual ca “Da, am verificat. Am verificat modul in care au fost cheltuiti banii SRTv. La Barcelona a fost delegat directorul de stiri. Diurna, deplasarea, transportul si cazarea au fost decontate pentru o singura persoana. Pentru TVR nu a existat nicio cheltuiala cu privire la o a doua persoana”.

Continuarea pe: Reporter Virtual

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation