Cum a fost incinerată ”Mama Cosmeticii”, Christine Valmy

După ce a fost incinerată, marţi, mai modest decât un cerşetor, “mama” cosmeticii mondiale urmează să fie transportată, în urna funerară, în SUA. Până ieri însă urna cu cenuşă a milionarei Christine Valmy nu fusese ridicată de la Crematoriul Vitan-Bârzeşti din Bucureşti.

Trupul neînsufleţit al femeii de 88 de ani care fusese depus, luni, într-un coşciug modest, în “sala de aşteptare” a crematoriului, a atras atenţia lucrătorilor de acolo prin frumuseţea chipului, dar şi prin faptul că nu era nimeni în preajma ei.

“Ne-a fost milă când am văzut că femeia în vârstă din sicriul ieftin nu are nici măcar o lumânare sau o floare la căpătâi. Dar când am aflat cine este, adică o milionară, am rămas cu gura căscată”, ne-a spus unul dintre membrii personalului.

“Sala de aşteptare” din crematoriu este un loc cu mese din ciment pe care se depun decedaţii în sicriele deschise, pentru a-şi lua familia rămas bun, înainte ca trupul neînsufleţit să intre la cuptor.

Chiria costă 200 de lei pe zi

“Nici măcar sicriul, cel mai ieftin de pe piaţă, nu era al ei, era de închiriat”, ne-a mai spus lucrătorul crematoriului.

Menţionăm că cel mai ieftin coşciug costă aproximativ 350 de lei bucata – brad maroniu. Acelaşi produs poate fi închiriat contra sumei de 200 de lei. În cazul crematoriului, chiria înseamnă că duci mortul la priveghi în acel coşciug, se arde corpul neînsufleţit fără cutie, urmând ca sicriul să fie returnat firmei de pompe funebre după terminarea incinerării.

De obicei, mortul se bagă în cuptor cu sicriu cu tot, uneori cu obiectele la care a ţinut, cu bani, în fine, cu ce crede familia de cuviinţă… Doar milionara Valmy a fost “stingheră” din punct de vedere material! Şi a intrat la cuptor învelită doar în cearşaf…

Sursa: Libertatea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation