D.N.A. striga catalogul generalilor din M.A.I.

Cat de curand, probabil, la Ministerul de Interne va fi necesar sa se organizeze puzderie de concursuri pentru ocuparea functiilor care vor ramane vacante dupa ce „raidurile” pregatite de DNA vor sparge „buboiul” din MAI.

Si daca Cristian David, cel care lua spaga chiar in biroul de ministru, isi va da cu siguranta in vileag propiul „grup infractional” format din oamenii sai de incredere care inca mai activeaza in minister, zeci de alti ofiteri superiori si ditamai chestorii aflati la conducerea unor importante structuri isi calculeaza deja „AMR ”-ul pana cand va exploda cu adevarat dosarul EADS, cel al fraudarii contractului de securizare a frontierelor. Insa, mai nou, o alta parte din „nababii” de la MAI, care nu faceau parte din cele doua „loturi”, au fost cuprinsi de panica dupa audierea si, mai ales, eliberarea lui Ingrid Mocanu Popa. Care, inainte de a fi actuala consiliera a lui Gabi Oprea, a fost „jurista” lui Radu Stroe, adica omul de legatura care asigura traseul „hartiilor” intre Directia Generala de Management Operational (DGMO), secretariatul general  si cabinetul ministrului.

Circuit pe care, dupa cum suspecteaza procurorii Laurei Codruta Kovesi, s-au facut mai multe nereguli care au dus la numiri ilegale pe functii sau inaintari in grad cu cantec pentru „stroistii” care astfel au ajuns peste noapte ditamai chestorii.

La bunul lor plac

Pe vremea mandatului „excelentei sale” Radu Stroe in fruntea MAI, unul dintre personajele cheie care misca toate butoanele subterane ale jocurilor de culise din aparatul central al ministrului era Ingrid Mocanu Popa. Adica nimeni alta decat actuala consiliera „calcata” recent de catre procurorii anticoruptie. Iar vestea perchezitionarii biroului acesteia,  a aducerii ei la DNA si, mai ales, a eliberarii sale dupa cateva ore bune de audieri a produs panica pe holurile ministerului. Astfel, implicarea secretarului general adjunct Mihai Sova in ancheta privind sustragerea de documente si scurgerea de informatii aproape ca nici nu i-a mai interesat pe unii dintre chestorii care stiu foarte bine ca Ingrid Mocanu Popa a fost „jurista” lui Radu Stroe. Si personajul despre care se stia ca dadea „spoiala” de legalitate pentru hartiile care erau plimbate de la DGMO catre secretariatul general si apoi impinse la semnat catre fostul ministru.

Continuarea anchetei in: National

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation