Dai 20 de lei şi vezi casele milionarilor!

Vilele milionarilor au ajuns obiective turistice pe Lacul Snagov. Pentru o plimbare de numai 20 de lei cu vaporaşul, preţ de o oră, poţi afla lucruri interesante despre domeniile de lux ale VIP-urilor autohtone. România calcă apăsat pe urmele celebrului Hollywood, orăşelul american unde turiştii vin să admire vilele marilor actori.

Plecăm la drum alături de Gabriel Oprea, fostul patron al clubului FC Snagov şi finul familiei Reghecampf. De cum intrăm pe braţele înguste ale Lacului Snagov, ne simţim ca la Veneţia.

“Pe partea stângă puteţi observa două vile. Sunt ale familiei Reghecampf. Când le-au achiziţionat, Laurenţiu şi Anamaria ne povesteau că vor veni aici doar în vacanţă. Însă când a văzut cât de frumos este, s-au mutat aici! Bine, acum sunt plecaţi la arabi, dar vă spun eu că tot aici se vor retrage… După cum vedeţi, în faţa casei sunt câteva răţuşte sălbatice. Pe una o cheamă Sfichi. Până ca Reghe să plece să antreneze la arabi, copiii lui le dădeau de mâncare. Fix pe malul opus puteţi vedea vila lui Serghei Mizil. Un kilometru mai încolo e o rezervaţie superbă de nuferi roz, care sunt păziţi bine, ca să nu-i fure hoţii”, îşi face datoria de ghid navigatorul vaporaşului.

Plimbarea pe lac durează o oră Traseul ne duce în faţa altor vile, la vederea cărora ni se taie respiraţia. Domeniile de un lux orbitor au înghiţit saci cu bani: conform specialiştilor imobiliari, cel mai ieftin pleacă de la un milion de euro, iar cel mai scump bate spre trei milioane de euro.

La rând urmează casa din Izvorani a afaceristului Irinel Columbeanu. Milionarul e încântat de aşa-numitul “tur al vilelor”.

“Dacă eram acasă, îi invitam pe cei din vaporaş să-mi admire locuinţa. E o iniţiativă interesantă, o idee frumoasă de turism”, spune el.

Rând pe rând, trecem de vilele lui Ionuţ Lupescu, Gildei Lazăr, Oanei Cuzino, Viorel Cataramă, Cosmin Olăroiu, Radu Berceanu sau Dinu Pescariu.

“Cea a lui Elan Schwartzenberg e nelocuită de ceva vreme, de când fostul soţ al Mihaelei Rădulescu a plecat în Israel. Ion Ţiriac şi Adriean Videanu au domeniile unul lângă celălalt, în apropiere de fosta casă de protocol a lui Ceauşescu. Când vine în ţară, Olăroiu se dă toată ziua cu ski jetul pe lac”, ne-a povestit ghidul nostru, care ne-a asigurat că toate vilele sunt foarte bine păzite.

Ajungem în dreptul casei lui Cristian Ţânţăreanu. Dacă toţi se bucură de priveliştea extraordinară de pe Lacul Snagov, milionarului nu prea îi prieşte aici.

“Da, tată, e casa mea şi a lui fi-miu. Am pus-o la vânzare, pentru că nu mai stă nimeni în ea… Ne-am gândit să o dăm unui om care vrea să se bucure de frumuseţea locului”, ne-a mărturisit Ţânţăreanu.

Odată cu vila lui Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, se încheie turul nostru printre domeniile oamenilor cu bani. Plecăm spre debarcader, nu înainte de a afla că “Naşu’” îşi aduce în fiecare weekend nepoţica aici, dar şi că Ciprian Marica, atacantul naţionalei, vrea să intre în rândul select al milionarilor cu casă de vacanţă pe malul Lacului Snagov.

După o oră, plimbarea ia sfârşit. Sentimentul e contradictoriu. Nu putem să nu ne întrebăm cum naiba au făcut unii atâţia bani. Dacă în cazul sportivilor explicaţia e uşoară, în cel al afaceriştilor semnele de întrebare persistă. Şi totuşi nu ne pare rău de cei 20 de lei, cât a costat excursia. Ne-am mai relaxat şi noi.

Sursa: Libertatea

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation