De ce sunt japonezii slabi

Bucataria japoneza este un subiect interesant pentru toti gurmanzii indiferent de nationalitate si asta pentru ca este una dintre cele mai sanatoase din punct de vedere caloric!

Cu siguranta v ati intrebat de ce japonezii sunt asa slabi? Ei bine raspunsul este foarte simplu : in majoritatea mancarurilor ei au cateva produse de baza: orez, peste si soia. Acestea mentin echilibrul nutritional, iar grasimile din peste se transforma in energie si nu in celulita. Japonezii mai mănâncă un preparat la fel de popular ca şi sushi sau sashimi: tempura.

Cuvântul în sine înseamnă prăjit foarte repede, niponii consumând tempura de legume, peşte, fructe de mare şi în general orice carne uneori chiar şi fructe.
Se spune ca tempura este  unul din felurile cele mai cunoscute in Japonia, dar are in realitate origini europene, fiind introdus in Japonia de portughezi .
” Este o practica straveche, practic , un mod de preparare folosit in Japonia inca din secolul al XVI-lea, pentru a fi pe placul navigatorilor portughezi care mancau peste prajit preparat astfel in Postul Pastelui (“tempora”). Termenul tempura deriva de fapt de la Quattro Tempora, anumite zile in care se puteau manca doar legume si peste. Când gatim tempura, întotdeauna vom folosi ingrediente proaspăt tăiate, feliate , pentru a nu strica gustul autentic şi aspectul original al preparatului.” declara pentru romania press specialistii My Sushi.

Mădălina Radu

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation