Depistarea predispozitiei la boli grave, posibila din copilarie

Medicul Lygia Alexandrescu, lector universitar si presedinte al Societatii Romane de Educatie Nutritionala declara ca Romania ar putea avea in curand un nou test medical de predispozitie a bolilor grave, de tipul cancerului, sclerozei si altele.

Cu ocazia Zilei Internationale a Nutritiei, medicii au reamintit care este stilul de viata sanatos si ce anume trebuie sa evitam sa consumam. Stresul si oboseala s-au aflat din nou printre lucrurile principale mentionate de medici ca fiind daunatoare organismului prin slabirea imunitatii.

Modul de preparare a alimentelor si cantitatea in care trebuie sau nu consumate acestea a fost un alt subiect atins discutat iar indemnul de a face miscare si de a consuma multe lichide nu a lipsit.

Bolile pe care le dezvolta fiecare dintre noi au o mare legatura cu felul in care interactionam cu mediul iar efectele unei vieti dezechilibrate se pot vedea pana la 20 de ani mai tarziu si se transmit pana la a patra generatie. Studiile arata ca Romania este tara cu cei mai multi bolnavi de cancer din Europa. (R.P.)

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation