Depresia, boala secolului

Numarul persoanelor depresive este in continua crestere in zilele noastre, aceasta boala fiind mai des intalnita decat cancerul sau SIDA. Victimele ce cad prada acestei boli reprezinta un lucru ingrijorator atat pe plan national, cat si pe plan mondial.

In urma primului Summit Global Mental Health, organizat la Atena, se afirma ca tarile cu cele mai mari procente de oameni care sufera de despresie sunt tari dezvoltate. 450 de milioane este suma persoanelor care sufera de boli mintale si numarul este in crestere, crescand in acelasi timp si numarul de decese.

In statele dezvoltate sunt alocate fonduri speciale, uriase, pentru tratarea depresiei insa sinuciderile se situeaza in jurul numarului de 800.000 pe an. Varstele la care oamenii se lasa afectati major de despresie sunt intre 14 si 44 de ani.

Declaratiile specialistilor in domeniu afirma faptul ca depresia este o afectiune la fel ca oricare alta, iar oamenii au dreptul sa primeasca ingrijirile si tratamentul corespunzator in acelasi mod ca cei suferinzi de alte boli.

Cauzele depresiei sunt multiple, implicand de la factori genetici la pozitii sociale iar efectele se revarsa asupra corpului uman, asupra starilor de spirit si a gandurilor si asupra comportamentului uman in societate.

Alimentatia potrivita si miscarea au un rol foarte important in vindecarea depresiei. Practicarea unui sport poate face minuni. O alternativa o reprezinta terapia medicamentoasa prescrisa de medicul specialist.

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation