DIICOT: Percheziţii la clanurile Sportivilor şi Cămătaru

Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi Direcţia de Investigaţii Criminale efectuează vineri dimineaţa 115 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare în vederea destructurării clanurilor Cămătaru şi Sportivilor, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Potrivit unui comunicat al IGPR, la acţiune participă 400 de poliţişti şi este efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române.

Vor fi audiate 80 de persoane faţă de care vor fi dispune măsurile legale.

Operaţiunea vizează două din cele mai importante grupări infracţionale, constituite pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, cunoscute sub denumirile Cămătaru’ şi ‘Sportivii.

În cauză se efectuează cercetări faţă de 67 de învinuiţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Sursa: Cotidianul

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation