Doina Spataru: „Sinucidere sau nu, pentru mine nu mai are nicio importanta!”

Legiştii care au finalizat, în cele din urmă, raportul în cazul „Mălina – moarte prin cădere de la înălţime” n-ar băga mâna în foc că artista… S-A SINUCIS. Mai degrabă, constatările medico-legale conduc spre un accident produs pe fondul ingerării unui şocant cocktail-drog: din alcool şi Midazolam!

E gata mult aşteptata expertiză medico-legală în cazul „Mălina–moarte prin cădere de la înălţime”. Lucrarea legiştilor, cu nr. 31.683/2011, s-a redactat, s-a semnat şi, azi, începând cu ora 10.00, Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei poate să intre în posesia ei. Dacă şi numai dacă… se trece pe la casieria INML pentru a se achita factura, care poate depăşi… 1.000 de lei.

Cădere, nu… precipitare!
Aşa cum am mai spus, în raportul lor, legiştii nu scriu nicăieri „SINUCIDERE”. Sau… „leziuni autoproduse”. Concluzia legiştilor e că moartea Mălinei a survenit ca o consecinţă a unui „politraumatism grav cu traumatism cranio-cerebral, asociat cu multe rupturi de viscere (organe interne)” pe fondul unei căderi de la înălţime. Atenţie: NU „PRECIPITARE”, termen care ar induce cumva ideea de sinucidere! Citiţi pe ziarulring.ro rezultatul analizelor toxicologice şi concluziile legiştilor.

Alcoolul în sânge şi urină…
La analizele toxicologice „s-a constatat alcool etilic în sânge şi urină corespunzător unei intoxicaţii etilice uşoare (n.r. – în jur de 0,5 la mie, echivalentul a două doze de bere), în fază de eliminare”. Cu alte cuvinte, nu trebuie să se înţeleagă că Mălina băuse mult, aşa cum ar fi rezultat după cele câteva sticle de băuturi alcoolice (whisky, cinzano, vin) găsite în camera ei.

Şi Mi-da-zo-lam!

De asemenea, în raportul medico-legal se menţionează că „s-a mai găsit Midazolam (n.r. – medicament care aparţine substanţelor hipnotice sedative derivate benzodiazepine) în stomacul Mălinei (n.r. – care era rupt din cauza căderii), dar şi în sânge (n.r. – 0,5) şi urină (0,75)”. O primă concluzie: „Aceste substanţe găsite în stomac, sânge şi urină (n.r. – un fel de cocktail anxiolitic – de… «liniştire») n-au contribuit prin ele însele la cauza medicală a decesului”.

Astm, ateroscleroză, ficat gras

În raport se mai arată că Mălina „avea un fond patologic preexistent bolii de bronsiolită cronică (n.r. – un fel de astm)” şi un „început de ateroscleroză coronariană incipientă” (n.r. – specifică persoanelor trecute de 30 de ani), dar şi o „moderată steatoză hepatică” (n.r. – ficat gras/distrofic). Ceea ce înseamnă că organismul Mălinei metaboliza mai greu şi, la cantităţi mici de medicament şi/sau alcool, „putea să aibă tulburări neuropsihice cu un comportament bizar”.

Specialiştii: „Nu poţi băga mâna în foc”!…
Evident că am vrut să aflăm şi părerea specialiştilor legişti, şi nu numai, care spun că, dat fiind „posibilul comportament bizar” survenit în urma ingerării cocktailului de alcool şi Midazolam, „e posibil ca Mălina să fi avut stări de confuzie şi tulburări de echilibru” şi, totodată, e posibil „să fie un accident, să fi confundat uşa balconului cu uşa dormitorului”. Asta ar fi explicaţia faptului că, în opinia specialiştilor, în ceea ce priveşte un posibil VERDICT de SINUCIDERE, „nu poţi băga mâna în foc”, „nu poţi avea certitudinea unei sinucideri” atunci „când n-ai un bilet de adio”.

Cheia e… la procurori
Aşa cum am mai spus, „cheia” închiderii dosarului morţii Mălinei e la procurori. Care, după ce vor analiza raportul medico-legal şi-l vor corobora cu urmele (şi traseologia acestora) de la faţa locului, cu alte probe şi declaraţii ale martorilor (dintre care cea mai importantă este a psihiatrului Mălinei), vor da verdictul: accident, sinucidere sau… altceva.

Doina Spătaru: „Oamenii n-ar trebui s-o judece pe Mălina”
Mama regretatei Mălina Olinescu a primit ca pe o „mângâiere” concluziile legiştilor. „Aştept să vedem ce verdict va da procuratura. Pentru mine faptul că raportul legiştilor infirmă varianta sinuciderii nu mai are niciun fel de importanţă, durerea mea că nu mai am fata rămâne aceeaşi. Ar avea importanţă în faţa Bisericii pentru reîntregirea slujbei, dar pentru mine e doar o oarecare mângâiere că ştiu precis şi nu e doar o impresia a mea că sufletul fetei mele va fi primit acolo nu ca sufletul unui sinucigaş, ci ca un suflet zbuciumat şi confuz. Eu am bănuit că ar putea fi vorba de aşa ceva (un accident – n.r.) şi nu neapărat de o sinucidere, deşi ea a trimis mesaje de genul acesta. Ameninţa că o face (că se omoară – n.r.), dar n-o făcea până la urmă! Dacă acestui iubit îi spunea aşa ceva, îl ameninţa să fie mai atent cu ea, dar nu în ideea clară de a-şi pune capăt zilelor. Era o tactică a ei, consider eu. N-ar trebui ca stigmatul de sinucigaş să o urmărească pe Mălina şi în plan artistic, oamenii n-ar trebui să o judece. Un artist, un prieten, un om din familie e iubit indiferent de modul în care a plecat din această lume, că a plecat natural sau că şi-a pus capăt zilelor. Trebuie să-l păstrezi în amintire cu valoarea lui de om şi cu aceea profesională care nu se alterează şi nici nu se diminuează chiar dacă cineva decide să-şi ia zilele. Asta n-ar trebui să aibă nicio influenţă şi sunt convinsă că în inimile oamenilor cu capul pe umeri şi cu o judecată de bun-simţ acesta e sentimentul. Săptămâna care vine pornesc lucrările pentru amenajarea mormântului Mălinei. Mă voi întâlni la cimitir cu oamenii care se vor ocupa de asta şi mi-aş dori să se finalizeze în iunie. Nu ştiu dacă voi face o cruce simplă sau un monument, voi vedea catalogul de modele şi atunci voi decide”.

Sursa: Ring

Foto: Mediafax

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation