Domeniile Sâmbureşti & Chateau Valvis, medaliate la Beijing CHINA

Dupa trei ani de prezenta pe piata din Romania, vinurile de la Domeniile Samburesti isi dovedesc valoarea si pe piata internationala. Produs suta la suta romanesc, Domeniile Samburesti isi revendica locul cuvenit in randul vinurilor lumii si este rasplatit pe masura.

La editia de anul acesta din aprilie a celui mai renumit targ de vinuri de la Beijing, “Wine China 2012” (China International Wine & Spirit Competition) Samburesti a demonstrat ca adevaratele vinuri rosii se afla aici, cucerind cinci medalii prestigioase, fiind singurele vinuri romanesti premiate in aceasta competitie.

Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis  a primit medalia de aur la categoria vinuri rosii, in timp ce Chateau Valvis – Merlot 2010 a castigat argint. Vinurile de Domeniile Samburesti au fost rasplatite cu trei medalii de bronz, pentru Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 si Chardonnay 2011.

Cu ocazia acestui targ, in cadrul unei reuniuni de la Ambasada Romaniei din China, Jean Valvis a subliniat necesitatea unei politici concrete sectoriale de construire a unui brand national pentru vinurile romanesti, facand apel atat la statul roman, cat si la producatori sa adopte o strategie comuna de promovare a vinului romanesc, un produs de calitate top, cu o valoare adaugata certa.

Cu o piata de vinuri in valoare de 6,4 mld. $ si 1.500 mld. de litri, China savureaza cu precadere vinurile rosii. Astfel, 70% din soiurile de vin de pe piata sunt rosii, iar jumatate din totalul importurilor pe piata chineza (150 mld litri) provin din Franta. In acest context, recunoasterea valorilor romanesti in materie de vinuri este de o importanta cu atat mai mare.

În acest moment, gama premium Domeniile Sâmbureşti pune pe rafturile retailului mare din România şi în oferta distribuitorilor trei vinuri driver: Cabernet Sauvignon, Merlot şi Chardonnay. Vinurile sunt produse din struguri cultivati pe terenurile deluroase din Sâmbureşti, de pe malurile Oltului.

Merlot 2010 – Domeniile Samburesti a castigat medalia de bronz la EnoExpo Best Wine Contest 2011, din Polonia, in timp ce Cabernet Sauvignon este, după trei ani de existenţă pe piaţa, un vin cu mare notorietate printre consumatorii de vin rosu.

Este un vin care a castigat medalia de aur la Vinvest 2012, cu productia din 2009. Acelaşi scenariu, bazat pe calitatea desăvârşită a vinului vrem să urmeze şi Chardonnay-ul. Vinul se adreseaza unei piete în continuă dezvoltare, greu de estimat în acest moment. Estimarea noastră însă este că vom vinde până la sfărşitul acestui an peste 1 milion mii de sticle” declara Jean Valvis.

Pentru al doilea an de prezenţă pe piaţă a podgoriilor, gama Domeniile Sâmbureşti alătură Cabernet Sauvignon-ului un vin alb, nobil şi dedicat publicului feminin. „Chardonnay de Domeniile Sâmbureşti este un vin rar în România pentru că este adresat cu precădere femeilor. Este un Chardonnay sec, suav, aromat si delicat, asemeni unei femei, şi se încadrează astfel în tendinţa actuală de pe piaţa vinurilor bune. Este un vin cu o tipicitate clasica de Chardonnay, adica placut vanilat si cu un caracter pronuntat onctuos” declara Jean Valvis.

Înainte de lansarea vinului Chardonnay producatorul Domeniile Sâmbureşti a realizat degustări pentru poziţionarea exactă a acestui produs. „Testele au aşezat vinul Chardonnay de Domeniile Sâmbureşti în zona de preferinţă a publicului feminin. Prima serie de sticle este din productia de struguri a anului 2010. De ce nu, este vorba de un vin bun pentru bărbaţi când îl beau femeile!” declara Valentina Vesler – PR Manager Domeniile Samburesti.

Gamele de vinuri comercializate de podgoriile Domeniile Sâmbureşti sunt: Sâmburelul de Olt – vinuri din categoria consummer, Domeniile Sâmbureşti – vinuri premium destinate marilor retailer si Chateau Vlavis – un Cabernet de colectie, prezent doar în Horeca sau în magazinele specializate.

Despre Domeniile Samburesti

Domeniile Sâmbureşti sunt un business parte a Valvis Holding începând cu 2005 şi se întind pe aproximativ 500 de hectare. Lucrările de replantare cu viţă nobilă au demarat din 2007 iar până în prezent s-au replantat 230 hectare. Din 2005 până în prezent investiţia în Domeniile Sâmbureşti se ridică la peste 12 milioane de euro.

Dealurile din Samburesti sunt cultivate cu: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Burgund Mare, Fetească Regală, Fetească Albă, Chardonnay sau Sauvignon Blanc.

Podgoria Sâmbureşti este atestată istoric încă din 1521 şi a fost dezvoltată în timp de familii importante de boieri, precum: logofatul lui Mihai Viteazu, Theodosie Rudeanu (1521), Danilovici (1597-1638) sau familia Bratienilor (sfarsitul sec. XIX – inceputul sec. XX).

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation