Escrocul Aurelian Pavelescu, șeful PNȚCD, nu a vrut să vândă sediul istoric prin licitație publică

Din înregistrarea audio a ședinței PNȚCD din 4 decembrie 2014 reiese că președintele Aurelian Pavelescu a refuzat să organizeze o licitație. El a vândut în pripă clădirea istorică, pentru a evita sechestrul impus de o firmă privată.

Publicarea investigației EVZ „Șeful PNȚCD și-a vândut sediul istoric în condiții dubioase” a stârnit agitație în rândul membrilor partidului. Aceștia ne-au transmis nemulțumirea atât vizavi de vânzarea clădirii din strada Clemenceau nr. 9, cât și față de modul dubios de înstrăinare a acesteia, fără licitație.

Sursele noastre susțin că, în cadrul ședinței Comitetului Național de Conducere al PNȚCD din 4 decembrie 2014 (când a avut loc și un protest, la partid, împotriva vânzării sediului istoric), a fost făcută propunerea de vânzare prin licitație publică, dar că Aurelian Pavelescu, președintele partidului, nu a fost de acord. Pavelescu a perfectat vânzarea directă a sediului, pe 20 decembrie 2014, la un notar din Râmnicu Vâlcea, către Oana Alina Dănilă, la rândul ei, membru PNȚCD și președinte al organizației de femei a partidului. Prețul vânzării – 420.000 de euro. Suma urmează să fie achitată în rate, 45.000 de euro s-au plătit în 2014, 27.000 de euro trebuie plătiți până pe 30 aprilie 2015, iar „grosul” de 348.000 de euro urmează să fie achitat abia la sfârșitul anului 2016.

Dan Moraru a confirmat pentru EVZ că a propus ca vânzarea clădirii să fie făcută prin licitație publică: „Vânzarea prin licitație publică este transparentă, sunt eliminate toate suspiciunile și se încasează toți banii, nu tot felul de rate incerte. Am votat împotriva soluției de vânzare prin negociere cu un singur cumpărător. La fel a făcut și secretarul general Nicolae Mardari, care a spus că nu vrea să gireze legalitatea procedurii propuse de președintele Aurelian Pavelescu”. Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat, oficial, EVZ, că va verifica dacă vânzarea sediului istoric, din strada Clemenceau, reprezintă finanțare ilegală a partidului. În cazul în care se va constata acest lucru, PNȚCD poate fi sancționat cu amendă și confiscarea sumelor încasate din vânzare (facsimil).

La un pas de faliment

EVZ a intrat în posesia unei înregistrări audio „pirat” a ședinței PNȚCD din 4 decembrie. Aceasta probează că Pavelescu nu a agreat vânzarea clădirii prin licitație publică. Într- adevăr, după ce s-a arătat situația financiară falimentară a partidului, s-a clamat că vânzarea clădirii istorice, din strada Clemenceau, printr-o agenție imobiliară ar fi singura soluție de salvare a partidului. Atunci, Dan Moraru, profesor universitar la ASE și vicepreședinte al partidului, a propus organizarea unei licitații transparente, ca să se poată obține cel mai bun preț pentru clădire. Moraru a explicat că studiile de evaluare existente, unul din 2009, altul de la începutul anului 2013, care stabileau valoarea de impunere a imobilului, nu reflectă și valoarea de piață, care poate fi mult mai mare.

Continuarea anchetei în: Evenimentul Ziei

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation