Explozie într-un bloc din Focşani: 12 locuinţe afectate

Douasprezece locuinte dintr-un bloc din Focsani au fost afectate de o explozie care s-a produs, sambata dimineata, intr-o garsoniera de la parterul imobilului, primele informatii indicand ca deflagratia a fost cauzata de o butelie defecta. Explozia a avut loc sambata, in jurul orei 6.00, intr-o garsoniera de la parterul unui bloc situat pe strada Revolutiei, in cartierul Sud din Focsani, anunta Mediafax.
Proprietarul garsonierei ar fi schimbat butelia, vineri seara, iar sambata dimineata, cand a aprins lumina pentru a pleca la serviciu, din cauza acumularilor de gaze s-a produs explozia. Barbatul a suferit arsuri la fata si pe corp, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean si dus la spital. “Din primele verificari a rezultat ca explozia s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaz. Aceasta nu a fost urmata de incendiu”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, locotenent Cristina Duta.
In urma exploziei, locatarii au iesit in strada, speriati de zgomot. “Dormeam si am auzit o bubuitura. Am stat acolo in pat pana s-a terminat. Cand m-am dezmeticit, am vazut usa de la intrare in mijlocul casei. Dupa aceea l-am vazut pe vecin, cel de la care a pornit explozia, care spune “vai de mine, ce am patit”. E dezastru ce este aici. Pana la etajul trei au zburat toate usile”, a spus Maria Statache, unul dintre locatari.
La locul exploziei a ajuns, pe langa pompieri, jandarmi, politisti, angajati ai companiei de gaz si primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi.
El a spus ca in urma deflagratiei au suferit avarii 12 locuinte, dar ca structura de rezistenta a blocului nu a fost afectata.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation