Franţa a identificat cinci filiere implicate în scandalul cărnii de cal

Guvernul francez a identificat în total cinci circuite care au dus la includerea cărnii de cal în produsele preparate din Franţa, etichetate ca fiind de vită, a anunţat marţi ministrul delegat al Consumului Benoit Hamon.

Pe lângă filiera companiei Spanghero, de la care a pornit scandalul, “am identificat patru noi circuite, este posibil să existe şi altele”, a anunţat Hamon în cadrul unei conferinţe de presă în Parlamentul european de la Strasburg.

Acesta a precizat că serviciile sale nu dispun de niciun element pentru a suspecta companiile vizate de aceste noi patru circuite că şi-au înşelat intenţionat consumatorii. Acestea ar putea să fie şi ele “victime” ale furnizorilor de carne.

Două dintre aceste filiere vizează companii care au anunţat deja că au detectat carne de cal în produsele lor: este vorba de fabricantul conservelor de carne de vită Covi şi Gel Apes, furnizor al mărcilor William Saurin şi Panzani, a precizat Hamon.

În alte două cazuri, prezenţa cărnii de cal este marginală, a adăugat acesta.

Sursa: Mediafax

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation