Groapa ucigasa Vs Alina Gorghiu

Singurele momente in care fac politica sunt alea in care merg la vot. Si merg de fiecare data. Intre vizitele la urne am, insa, momente in care oscilez intre a-mi arunca pe geam televizorul sau a-l inchide. Si ambele generate de politicieni. 

O vad de doua zile pe doamna Alina Gorghiu, aceasta Udrea wannabe, cum posteaza ea pe Facebook mesaje sociale si cum se mira ea de faptul ca un ministru circula prin tara cu coloana oficiala. In speta, ministrul de Interne Gabriel Oprea. Vicepremier. Al unei tari membre NATO.

Fac un exercitiu de imaginatie si-mi imaginez discursul doamnei Gorghiu in gura fara dinti a lui Nelson Mondialu (ma pricep la personaje mondene, deh). Ar zice Nelson cam asa: “Auziti, ba, ominilooor! Un politai din coloana oficiala a lu vicepremieru’ o murit intr-o groapa! Baaa, ominilor!” Publicul lui Nelson ar rade putin, fara sa inteleaga ce a vrut sa spuna autorul si viata ar merge mai departe.

Dar, cand zice acelasi lucru presedintele PNL, Alina Gorghiu, hai sa ne agitam cu totii, ca imbecilii. O avea, n-o avea dreptate? Logic ca nu. Spuneti-mi mie un inalt demnitar european, un vicepremier al unei tari care face deplasari asa, de capul lui. Imi si imaginez cum la Washington o pensionara face liniute cu Obama in fata la Casa Alba. Sau la rusi cum un pusti cu limuzina ii arata semnul prezidential ministrului Apararii pentru ca n-a bagat “intr-a-ntaia” la timp.

“Ba, ominilor!” Dar la groapa nu se gandeste nimeni? De ce nu se duce doamna Gorghiu care cere demisii, comisii, tunete, fulgere, guverne la responsabilii cu groapa? Sa vada de ce o fi murit baiatul ala la doar 28 de ani? Sa ne spuna de cate zile era groapa accolo, sa afle daca nu cumva ar fi trebuit astupata demult, sa citeze ce spun hotararile Primariei cu privire la lucrarile publice in astfel de situatii?

In ziua aia, prin Bucuresti au trecut 20 de politisti care insoteau coloane oficiale: cu guvernanti, delegatii straine, cu seful de stat. Chiar! Daca tanarul mort ar fi insotit vreo delegatie chineza doamna Gorghiu cerea caderea comunismului si organiza un puci la Beijing?

Mie personal, dincolo de scarba cu care privesc actiunile publice ale acestei femei pusa in fruntea unui partid istoric, imi zboara gandul la familia acelui baiat care a murit nu se stie din vina cui. Dar tare mult as vrea sa aflu. A, si sa nu uit: a murit in timp ce-si slujea tara, intr-o groapa pe care au lasat-o altii fix in mijlocul unui bulevard bucurestean.

Iza Crișan

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation