Guvernul a reparat un act care lovea în demnitatea militarilor

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului în care afirmă că a “reuşit”, printr-un memorandum aprobat de Guvern, “să nu li se ia nici un leu celor cărora li s-a diminuat pensia”, Executivul reparând astfel “un act nedrept” care lovea atât în demnitatea militarilor, cât şi în modul în care statul ar fi trebuit să le recompenseze activitatea.

 
“Am reuşit, într-o primă etapă, printr-un memorandum aprobat de Guvern în şedinţa din 30 mai, să nu li se ia nici un leu celor cărora li s-a diminuat pensia ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 1 din 2011. Aceştia nu numai că pierduseră prin recalculare, dar urma să li se ia, practic, şi din ceea ce primiseră în 2011. Acest Memorandum va urgenta aprobarea proiectului de lege aflat la Camera Deputaţilor, care urmează să-l dezbată în prima şedinţă de plen, ca şi cameră decizională”, se arată în mesajul ministrului, potrivit unui comunicat al MApN.

Proiectul de lege care va fi propus spre adoptare prevede, ca primă etapă, modificarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 1 din 2011 “în sensul renunţării la recuperarea sumelor în cazul pensionarilor ale căror drepturi de pensie au fost diminuate în urma recalculării”.

“O a doua etapă a acestui demers urmăreşte ca, în condiţiile bugetare ale anului următor, să elimine toate discrepanţele cauzate în procesul de rectificare, aducând cuantumul pensiilor celor cărora le-au fost diminuate la nivelul celor din 2010”, a completat Corneliu Dobriţoiu.

Sursa: Agerpres

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation