Gyorgy Frunda gândeşte prost în maghiară

M-au dezamăgit spusele domnului Frunda pentru că îl suspectam de mai multă inteligenţă. Constat însă că domnia sa gândeşte prost în maghiară şi vorbeşte urât în română. Eu înţeleg motivul din spatele acestor declaraţii. Candidează la Târgu Mureş şi, pentru că nu are nimic de zis, începe să abereze. Problema este că, prin spusele sale, îşi pune tot partidul într-o situaţie delicată. Dacă ne acuză pe noi de prostituţie politică, mă întreb cum se cheamă domnia sa şi cum se cheamă partidul domniei sale, de vreme ce au stat alături de noi timp de doi ani şi jumătate? Cum se face că acum are această revelaţie? Să înţelegem că i-a plăcut prostituţia până acum şi de azi nu-i mai place?

Vreau să fie foarte clar: Nu UNPR este imoral, ci domnul Gyorgy Frunda. Domnia sa a fost la ciolan la fiecare guvernare, fie că era guvernare PSD, fie PNL, fie PDL. Acum se vede probabil dat la o parte şi începe să aibă frământări etice şi să arate cu degetul.

Dacă nu-i place ipocrizia, atunci Gyorgy Frunda ar trebui să renunţe la ea. Îi reamintesc faptul că seară de seară comenta că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare, iar dimineaţa trimitea lideriilor maghiari hârtiuţe cu ce condiţii să mai pună în Coaliţie.

La final, pentru ştiinţa domniei sale, vreau să mai precizez următorul lucru: UNPR a declarat de mai multe ori că este de acord cu interzicerea traseismului politic. Pentru aceasta este necesară modificarea Constituției, cu care domnia sa nu a fost de acord. Şi ca să nu mai aibă domnul Frunda dileme, îi amintim că cei din UNPR nu pot fi acuzaţi de traseism pentru că vorbim despre un partid nou, format de la zero, care a adus stabilitate României. Uniunea Națională pentru Progresul României este și a fost întotdeauna o formațiune politică loială și corectă față de partenerii săi.

Eugen Nicolicea

Liderul grupului UNPR din Camera Deputaţilor

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation