Iarna 2013, mai scumpă cu 35% decât cea din 2012

Facturile pentru combustibili, agent termic, energie electrică şi degajarea nămeţilor de pe şosele vor creşte cu peste un miliard de euro în lunile reci din 2012-2013, faţă de aceeaşi perioadă din 2011-2012.

Cantităţile de lignit, huilă, păcură, gaze, energie electrică şi agent termic necesare pentru ca România să traverseze cu succes sezonul de iarnă care va începe luna viitoare, comunicate recent de Ministerul Economiei, vor costa semnificativ mai mult decât cele utilizate în sezonul trecut.
Per total, costurile cu energia ar putea ajunge la 4,5-4,7 miliarde de euro, faţă de 3,5 miliarde de euro în 2011-2012. Adăugăm aici şi costurile cu deszăpezirea şi cu sarea ce se va împrăştia pe drumuri, estimate de Compania Naţională de Autostrăzi la 95 de milioane de euro (cu două milioane de euro mai mult decât anul trecut) şi avem un total al costurilor de aproape 4,9 miliarde de euro numai cu încălzirea şi deszăpezirea României. Costuri cu peste un miliard de euro, respectiv cu aproape 35% mai mari, în condiţiile în care preţul benzinei şi motorinei va creşte şi el, de la 5 la 7 lei/litru.

Sursa: Adevarul

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation