În atenţia DNA şi a Ministerului Sănătăţii: Pâine cancerigenă la Carrefour (II)

* Pâinea – aliment zilnic pentru români, consumat dimineaţa, la prânz şi seara, plus gustările tip “sandwich” – a ajuns o “bombă chimică”.
* Consumăm pâine intens chimizată, obţinută prin “tehnologii de panificaţie” şi “reţete originale”. Se urmăreşte doar profitul fabricanţilor şi al marilor comercianţi (tip hipermarket), în dauna unor consumatori neinformaţi, prost informaţi ori lăsaţi într-o stare de ignoranţă totală.
* Am rămas stupefiat când – ca jurnalist de investigaţii în sănătate publică – am descoperit la raionul “Pâine”, în hipermarket-urile reţelei “Carrefour”, produse de panificaţie mai mult decât nocive, adică de-a dreptul criminale.
* Ne referim la anumite ingrediente din aproape toate sortimentele de pâine, fabricate special pentru reţeaua “Carrefour” din România (cu producători secretizaţi).
* În cele mai populare, mai ieftine şi mai comercializate sortimente de pâine, oferite de “Carrefour”, am descoperit cel puţin două ingrediente cu potenţial cancerigen asupra consumatorului (margarina şi acidul citric, de exemplu). Am descoperit şi o serie de chimicale pe care mulţi experţi în nutriţie şi toxicologie alimentară le consideră extrem de periculoase pentru sănătate, mai ales în cazul consumului zilnic, în doze mărite, aşa cum se îngurgitează pâinea în România sărăciei generalizate.
* Facem aceste dezvăluiri acum, când guvernul se preocupă doar de scăderea preţului la mizeria toxică numită “pâine” (prin reducerea TVA) şi când patronatul din industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN, de exemplu) se preocupă de lobby pentru un H.G. care să oblige comercianţii la vânzarea pâinii doar în magazine specializate sau raioane speciale.
* Cu alte cuvinte, doar cantitatea (pentru spectacolul politic “pâine şi circ”) şi preţul scăzut (populism postcomunist, nociv sănătăţii consumatorilor) interesează şi nicidecum calitatea acestui produs, ajuns baza hranei zilnice a românilor neinformaţi asupra riscurilor asumate prin ingerarea unor “bombe chimice”, tip CARREFOUR.
* Precizăm că orice încercare (indiferent de unde ar veni sau de la cine ar veni!) de a considera acest demers de presă drept şantaj (aşa cum s-au obişnuit unele mafii alimentare din România) va primi imediat replica acţiunilor noastre în justiţia penală (pentru denunţ calomnios) şi în instanţele civile (pentru despăgubiri materiale şi morale).
* Atenţionăm că ne rezervăm dreptul de a mediatiza aceste dosare şi procese, cu unicul scop de a demonstra că nu putem fi intimidaţi în dezvăluirile şi investigaţiile noastre de o mafie sau alta, prin metoda “dăm fuga la Parchet şi depunem un denunţ cum că ziaristul Silviu Alupei ne-ar fi şantajat prin articolele sale din romaniapress.ro, dar noi fabricăm şi comercializăm, în continuare, alimente suprachimizate, nocive sau cancerigene, fără ca Ministerul Public, SRI-ul, IGPR-ul şi CSAT-ul să se autosesizeze asupra afacerilor noastre criminale.”

Chimical pentru vopseluri, tăbăcire piei şi lubrifianţi!

Ce caută DIACETATUL DE SODIU (E262) în pâinea produsă pentru CARREFOUR şi distribuită exclusiv la CARREFOUR România S.A.? În aceeaşi lucrare, citată mai sus, expertul francez ne dezvăluie că acest aditiv este utilizat în industria vopselurilor şi în cea fotografică, precizând că unele cercetări îl consideră periculos pentru gravide şi pentru nou-născuţi.
Altă întrebare grea (ca să nu spunem criminală) pentru CARREFOUR: ce caută acetatul de calciu în pâinea CARREFOUR cu atâtea chimicale, unele mai nocive decât altele? În lucrarea franceză ni se mai descoperă că E263 este folosit în vopsele, în tăbăcirea pieilor şi ca lubrifiant! Da, aţi citit bine, am reprodus corect informaţia din textul tratatului francez, care a cutremurat publicul european, în 2010, când a fost publicată această lucrare (avem lucrarea, mergem cu ea în instanţe, la procese, dacă mafia alimentară ne va ataca!).

Vreţi şi calculi renali?

Potrivit aceleiaşi surse, occidentale, şi acidul ascorbic (E300), utilizat de fabricantul SECRET de pâine, patronat sau girat de CARREFOUR, devine problematic dacă apare într-un produs consumat zilnic, cum este pâinea noastră cea de toate zilele… Astfel, aflăm că E300 devine nociv dacă este consumat într-o cantitate mare (peste 10 mg pe zi), ceea ce ne poate provoca diaree şi calculi renali (avem documentul, mergem în instanţe, unde vom propune ca reprezentanţii mafiei alimentelor suprachimizate să consume, în faţa judecătorilor şi procurorilor, ei şi familiile lor, aceste produse tip “bombă chimică”!).

O pâine pentru topul bolilor canceroase

Acidul citric (E330) figurează în topul negru (tragic) al aditivilor cancerigeni, conform experţilor Institutului de Sănătate Publică din România, care prin cercetătorii săi (medici igienişti de renume) a stabilit că această substanţă produce afecţiuni ale activităţii bucale şi are acţiune cancerigenă puternică, fiind găsit în aproape toate sucurile din comerţ. Noi, ca jurnalişti, am descoperit acid citric E330 şi în îngheţată, dulciuri, prăjituri, şampon, spray-uri, mezeluri, biscuiţi, ciocolată, lactate, etc. Iată de ce consumul zilnic de pâine cu acid citric constituie astăzi o grava problemă de sănătate publică. Dozele de E330 ingerate zilnic prin consumul repetat de pâine astfel chimizată se adaugă în mod nociv dozelor îngurgitate din restul alimentelor.
Cum s-a ajuns ca şi în pâine să se strecoare acest chimical cancerigen? Doar CARREFOUR ştie! Sau poate producătorul SECRET al acestor sortimente de pâine pentru care românii neinformaţi sau ignoranţi fac cozi la casele de marcat, bucuroşi că au găsit pâine ieftină şi “bună”, la preţuri mici de …hipermarket!
Unul dintre cei mai valoroşi experţi în chimie alimentară din România, profesor şi cercetător la Universitatea Galaţi (unde supravieţuieşte singura Facultate de profil din ţară), a dezvăluit într-un fenomenal tratat de specialitate ce înseamnă ACID CITRIC (E330) şi ce compuşi chimici se ascund sub aceste două cuvinte, aparent inofensive, care te duc cu gândul la banalul “suc de citrice”.

Puţină cianhidrină şi cianură de potasiu

Prof. univ. dr. Elena Orănescu a descris procedeul sintetic de obţinere aşa-numitului ACID CITRIC. Se pleacă de la un compus al acetonei (nu vă speriaţi, pâinea CARREFOUR nu se foloseşte la PEDICHIURĂ!), care este tratat cu acid cianhidric. Rezultă ceva tare “bun” şi “gustos”: cianhidrina, care prin saponificare dă HIDROXIACIDUL HALOGENAT (numai bun de gustat de şefii CARREFOUR).
Acum, gândiţi-vă la locurile de veci şi citiţi finalul procedeului: respectivul HIDROXIACID se tratează cu CIANURĂ DE POTASIU, care produce apoi DINITRIL. Acesta, în sfârşit, printr-o nouă saponificare, ne dă “ACIDUL CITRIC”! Poftă bună, români! (Avem tratatul şi mergem cu el în instanţe!). Vom încerca să aflăm şi ce înseamnă “AROMĂ” în “reţeta” pâinii cancerigene de la CARREFOUR.

Ancheta realizata de:  SILVIU ALUPEI

N.R.  Anchetă jurnalistică de presă, fără precedent,  la Carrefour România! “Romania Press” şi Emisiunea “Dintre sute de ziare”, de luni, 9 septembrie 2013, ora 18.00, de la postul de televiziune Naşul TV, www.nasul.tv, vă prezintă sortimentele de pâine cancerigenă pe care Carrefour România le vinde clienţilor săi cu o nesimţire demnă de crime împotriva umanităţii.

Aşteptăm opiniile Dvs. la telefon: 0767.587.785 sau la adresa de email: office@romaniapress.ro.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation