Ioana Băsescu, vacanță în Cuba cu banii sustrași de la Oil Terminal

Ioana Băsescu, vacanță în Cuba cu banii sustrași de la Oil Terminal

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 22 septembrie 2016, pentru Ioana Băsescu pentru instigare la abuz în serviciu și două fapte de instigare la spălare de bani.

În acest dosar fiica președintelui se va reîntâlni cu fostul său logodnic, omul de afaceri Giovanni, anchetat și el pentru evaziune fiscală și două infracțiuni de spălare de bani.

În cauză mai sunt anchetați și Elena Udrea, fost ministru al turismului și dezvoltării regionale și fostul secretar de stat de la același minister Gheorghe Nastasia. Acesta este acuzat de procurori de luare de mită în timp ce Udrea, aflată deja la al patrulea dosar penal este cercetată pentru spălare de bani.

La rândul său fostul președinte al Consiliului Județean Tulcea Victor Tarhon este și el acuzat de luare de mită de către procurori în aceast dosar.

Lor li se adaugă și Silviu Ioan Wagner la acea dată director general al Oil Terminal Constanța, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul”.

De altfel sub conducerea lui Wagner, Oil Terminal, societate cu capital de stat a fost unul dintre principalii sponsori ai Galei Bute.

DNA rezumă acuzațiile aduse celor șase inculpați astfel ”în 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni și care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală”.

Continuarea anchetei în: National

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation