Irina Loghin și Maria Ciobanu au îngropat securea războiului după 40 de ani!

Întâlnire și pact istoric la Londra, în noaptea dintre ani! De acestă dată nu s-au mediat conflagrații geopolitice ci liniștea și armonia dintre Maria Ciobanu (78 ani), cea supranumită ”ciocârlia muzicii populare” și Irina Loghin (76 ani), autointitulată drept ”regina muzicii populare”.

Spre uimirea martorilor, cele mai importante soliste folclorice din ultimele patru decenii au petrecut Revelionul împreună, în mijlocul comunității românești de la Londra, punând astfel capăt unei lungi perioade de ură nedeclarată.

Asumându-și un risc enorm după ce anul trecut a suferit un accident celebral în Statele Unite, unde locuiește (nu are voie să zboare cu avionul din cauza presiunii), Maria Ciobanu a traversat Oceanul înapoi pentru acestă întâlnire la care a venit însoțită de fiul său, Ionuț Dolănescu, dar și de noră.

Ajunse aproape la finele carierelor – Maria Ciobanu a anunțat deja ultimele concerte-, împlinite financiar și profesional, bagajul lor muzical fiind de neegalat, cele două artiste ar fi putut face puntea prieteniei cu mulți ani în urmă, când pacea a fost mai aproape ca niciodată, prin povestea de dragoste dintre copiii lor, Irinuca Loghin și Ionuț Dolănescu.

Sursa: Libertatea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation