Klaus Johannis, despre Guvernul Ponta: Copy-paste după Boc în privinţa bugetarilor

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, susţine că modul în care Guvernul abordează problemele bugetarilor reprezintă un “copy-paste” al viziunii fostului executiv, astfel că oamenii se întreabă în ce constă “noutatea”, iar mulţi funcţionari aleg să părăsească administraţia publică.

Klaus Johannis a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că se aştepta de la Guvernul Ponta la o abordare diferită în ceea ce priveşte sectorul bugetar, faţă de guvernele anterioare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Am aşteptat să apară o viziune, dacă nu revoluţionară, măcar puţin diferită faţă de cea de dinainte în domeniul salarizării bugetarilor şi angajării. Nu vreau să spun că e bine sau rău, pot doar să constat că abordarea este copy – paste cu ce am avut înainte. Nu se angajează, dacă pleacă şapte angajăm unul, nu se indexează salariile, nu se pot da stimulente, tichete. Măcar se putea merge pe o altă abordare, respectiv că statul nu are bani, treaba lui, dar cine are bani – de exemplu municipiul Sibiu – poate să stimuleze angajaţii într-un cuantum mic, că doar este vorba de ceva simbolic, sau poate să angajeze până la un anumit număr posturi. Ori această abordare este identică cu cea din guvernele Boc şi atunci lumea întreabă unde e noutatea”, a afirmat primarul Sibiului.

Potrivit acestuia, în ultima perioadă au plecat angajaţi din aproape toate serviciile Primăriei. “Dacă mai stăm un pic aşa, devine greu de controlat situaţia”, a declarat Klaus Johannis.

El a mai spus că Primăria Sibiu nu mai are niciun serviciu care să poată fi externalizat: “Ce s-a putut externaliza a fost deja externalizat. Diversele guverne Boc au avut şi ele hobby-ul acela de a diminua pe administraţia locală corpul funcţionăresc din România. Noi am tot externalizat şi am tot scăzut numărul de angajaţi. Acum nu se mai poate, nu poţi să externalizezi direcţia fiscală sau serviciul juridic de exemplu”.

Numărul angajaţilor Primăriei Sibiu a ajuns la 168, cu zece mai puţin faţă de august 2012.

Sursa: Realitatea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation