Kovesi, Lazar si Tarcea – interzis la CCR

http://www.romaniapress.ro/wp-content/uploads/2019/05/1.jpgKovesi, Lazar si Tarcea – interzis la CCR

Probleme mari pentru magistratii cu ”staif” care ar fi vrut sa acceada la un post in cadrul institutiei care supreavegheaza ca legile Constitutiei sa functioneze corect. Un proiect al deputatului PSD Liviu Plesoianu, care va modifica legea de functionare a CCR, ar putea sa ii scoata din joc pe procurorii si judecatorii care vroiau sa intre ”pe usa din fata” a acestei institutii, cu o simpla numire.

Este vorba despre Laura Codruta Kovesi, Augustin Lazar si Cristina Tarcea.  Conform unor surse, Kovesi si Tarcea sunt deja pe lista ”scurta” a presedintelui Klaus Iohannis pentru CCR, iar in carti ar intra si proaspatul pensionar, Augustin Lazar, fostul procuror general al Romaniei, pe care Werner nu a vrut sub nicio forma sa-l revoce.
Potrivit unui proiect de lege al deputatului PSD, Liviu Plesoianu, de modificare a legii de functionare a CCR, se inchide cercul pentru acestia. Astfel, se va interzice numirea ca judecator al CCR a unei persoane care a generat unul sau mai multe conflicte juridice de natura constitutionala constatate prin decizii ale CCR. De asemenea, proiectul interzice si numirea ca judecator al Curtii a unei persoane care a desfasurat o activitate de cooperare cu lucratori sau colaboratori ai unui serviciu de informatii in baza unor protocoale.
Astfel, Kovesi nu ar putea fi nominalizata pentru un astfel de post pentru ca in calitatea de sef al DNA a incheiat protocoale secrete cu SRI prin care s-au format echipe mixte procurori-ofiteri. In aceeasi situatie sunt, pe de alta parte, si Cristina Tarcea si Augustin Lazar, care au incheiat, semnat iar institutiile au functionat pe baza acestor norme asa zise ”secrete” dar, pe care le-au negat in spatiul public.
Sursa: National

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation