La 90 de ani, o bunicuță călătorește în toată lumea doar din banii de pensie

La 90 de ani, o bunicuță călătorește în toată lumea doar din banii de pensie

În timp ce mulți oameni aleg să-și cheltuie banii pe diverse bunuri materiale, o pensionară de 90 de ani de origine rusă își dă fiecare bănuț din pensie pe călătorii fantastice în întreaga lume. Nonagenara își trăiește la bătrânețe visul din tinerețe.

Mai mult decât atât, a devenit o adevărată senzație pe rețelele de socializare, cu precădere pe Instagram, unde fotografiile sale din diverse colțuri ale lumii au atras zeci de mii de admiratori.

Conform The Independent, baba Lena, supranumită „super babușka”, este originară din orașul Krasnoyarsk, unul dintre orașele întâlnite de-a lungul imensei căi ferate Transsiberiene.

În anii 1970, bătrânica a vizitat Praga (Cehia), Polonia și Germania de Est, dar apoi s-a oprit din călătorie pentru că a rămas fără bani și timp pentru drumeții. în urmă cu șase ani însă, la vârsta de 83 de ani, baba Lena a ales să-și continue odiseea în jurul lumii.

A devenit o senzație a Internetului după ce a întâlnit-o în Vietnam pe Ekaterina Papina, o tânără rusoaică, turistă, care i-a ascultat povestea și i-a inspirat ideea de a se promova pe rețelele de socializare. Cu ajutorul nepotului său, „babușka” a devenit foarte admirată în mediul virtual pentru că este uimitor pentru o femeie de vârsta ei să călătorească zingură prin atât de multe locuri.

Baba Lena este încântată de fiecare destinație și dornică să experimenteze difeirte activități de divertisment sau atracții culinare și nu se lasă intimidată de cele mai noi mijloace de transport, pe care le folosește cu plăcere pentru a se deplasa, cu harta în mână, spre noi orizonturi. Îi place să întâlnească oameni noi și minunați și a încercat experiențe precum mersul pe o motocicletă în Asia de Sud-Est sau călăritul unei cămile în Israel.

Atunci când pornește într-o drumeție, își alege cele mai ieftine locuri de cazare, iar banii provin pensie și din vânzarea de flori.

Sursa: Click

2

3

4

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation