Lipsa somnului are urmari dintre cele mai grave

Somnul reprezinta starea necesara organismului uman pentru a se reface si este in mod clar o necesitate vitala.Programul de somn dezordonat aduce cu sine o serie mare de efecte negative si lucruri de o importanta majora in viata fiecaruia au de suferit: de la imunitate la relatiile cu ceilalti.

Insomnia si tulburarile de somn sunt urmari ale unui program de odihna nepotrivit. Imposibilitatea de a dormi, de a mentine somnul, de a te odihni cum si cat trebuie pe durata somnului, toate sunt traduceri ale efectelor tulburarilor de somn.

Pentru unele persoane, oboseala acumulata pe timpul zilei poate determina incapacitatea de a mai adormi, desi oboseala este profund resimtita.

Lipsa de somn are efecte grave. Studiile demonstreaza ca printre efectele cunoscute isi face loc pana si infertilitatea. Spre exemplu, femeile care lucreaza in ture de noapte sau ca stewardese pot ajunge sa aiba cicluri menstruale neregulate, fapt ce duce in timp la infertilitate.

In lipsa somnului, activitatea de regenerare a organismului este concentrata asupra organelor de baza (inima, creier, plamani si ficat) iar sistemul reproductiv ramane sa functioneze cu resursele ramase.

Cele 8 ore de somn necesare trebuie sa se desfasoare in spatii si orare potrivite, fara abateri repetate de la reguli. Consumul de nicotina, cafeina, alcool si grasimi poate duce la tulburari ale somnului, si trebuie sa aiba loc in parametri normali.

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation