Macovei, nemulțumită de raportul AEP privind frauda de la referendum

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la analiza Autorităţii Electorale Permanente, care a descoperit peste 118.000 de voturi multiple la referendum.Cu gândul la frauda de 1,5 milioane de voturi, vehiculată în cadrul PDL, Macovei susține că fraudele electorale nu se reduc doar la votul multiplu.

„Metodele de fraudare nu se reduc doar la votul multiplu. În comunicatele DNA şi ale Parchetului General, care se ocupă de investigarea posibilelor fraude în timpul referendumului, sunt enumerate mai multe modalităţi de fraudare a votului, pe lângă votul multiplu: falsificarea de semnături ale alegătorilor, introducerea în urne a unor buletine de vot suplimentare, folosirea ilegală a urnelor mobile, falsificarea CNP-ului, votul persoanelor decedate, al persoanelor care nu erau în ţară în ziua referendumului sau votul minorilor. (…) cel mai important pentru opinia publică din România este ca procurorii care lucrează la aceste dosare să nu mai fie atacaţi politic şi să fie lăsaţi să finalizeze anchetele”, a declarat Macovei pentru gândul.info.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă pe 26 septembrie 2012 că a finalizat activitatea de verificare a listelor electorale utilizate la referendumul naţional din 29 iulie 2012.

Sursa: Cotidianul

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation