Magneziul – Utilizări şi eficienţă

Eficient pentru:
– Dispepsia (arsurile stomac) ca un antacid. Sunt utilizaţi duverşi compuşi ai magneziului. Hidroxidul de magneziu pare să lucreze cel mai repede.
– Prevenirea şi tratamentul deficitului de magneziu şi anumite afecţiuni legate de deficienţa de magneziu.
– Utilizare ca laxativ pentru constipaţie sau pentru pregătirea intestinului pentru proceduri chirurgicale sau de diagnostic.

Probabil eficient pentru:
– O afecţiune ce se petrece în timpul sarcinii, ce se numeşte pre-eclampsie sau eclampsie. Magneziul trebuie administrat intravenos sau sub formă de injecţie. Tratamentul trebuie făcut de o persoană cu pregătire medicală.
– Un anumit tip de aritmie cardiacă numită torsada vârfurilor. Magneziul se administrează intravenos, sub supraveghere medicală.

Posibil eficient pentru:
– Sindromul premenstrual. Administrarea de magneziu uşurează simptomele sindromului premenstrual, incluzând aici schimbările de dispoziţie şi senzaţia de balonare. Magneziul luat pe cale orală pare să prevină migrena premenstruală.
– Osteoporoza. Există dovezi care sugerează că absorbţia de magneziu poate preveni pierderile de densitate osoasă la femeile în vârstă care au osteoporoză. Există de asemenea dovezi că estrogenul, luat cu magneziu, calciu şi un supliment de multivatimine pe o bază zilnică creşte densitatea osoasă mai mult decât estrogenul singur la femeile în vârstă.
– Prevenirea diabetului tip 2 la femeile supraponderale de vârstă mijlocie, atunci când magneziul este obţinut din alimente. Sunte necesare dovezi suplimentare pentru a şti dacă magneziul ajută la tratarea diabetului.
– Boala valvelor mitrale (prolapsul valvei mitrale). Magneziul pare să reducă simptomele prolapsului valvei mitrale la oamenii cu nivel scăzut de magneziu în sânge.
– Colesterol ridicat. Există unele dovezi că absorbţia de clorură de magneziu şi de oxid de potasiu poate produce scăderi mici ale lipoproteinei de mică densitate şi ale colesterolului total, şi creşteri mici ale lipoproteinei de densitate mare.
– Durerile în piept (angina). cauzate de boala arterială. Absorbţia de magneziu pare să reducă atacurile dureroase la oamenii cu boală coronariană.
– Pietrele la rinichi. Magneziul previne recidiva pietrelor la rinichi, dar alte medicamente precum clortalidona (Hygroton) pot fi mai eficiente.
– Pierderea auzului la oamenii expuşi la zgomote puternice. Magneziul poate să prevină pierderea auzului la persoanele expuse la zgomote puternice.
– Sindromul metabolic (o condiţie care creşte riscul de diabet şi boli cardiovasculare). Oamenii cu un nivel scăzut al magneziului în organism au o probabilitate de 6-7 ori mai mare să aibă sindrom metabolic decât oamenii cu nivele normale ale magneziului. Nivelele mai ridicate ale magneziului ingerat provenit din dietă şi suplimente duc la un risc cu 27% mai mic de a dezvolta sindrom metabolic la femeile sănătoase şi un risc cu 31% mai mic la adulţii tineri sănătoşi.
– Prevenirea accidentului vascular cerebral. Există unele dovezi că mai mult magneziu din dietă poate să scadă riscul accidentului vascular la bărbaţi. Totuşi, nu există nicio dovadă cu suplimentele de magneziu au acelaşi efect.
– Sindromul oboselii cronice, când magneziul este administrat sub formă injectabilă, de o persoană cu pregătire medicală.
– Durerea din fibromialgie, când este administrat cu acid malic.

Posibil eficient când este administrat intravenos de o persoană cu pregătire medicală pentru:
– dureri de cap
– migrene
– aritmie cardiacă
– atacuri de astm
– unele dureri provocate de cancer
– dureri după histerectomie
– o boală de plămâni numită boala cronică obstructivă pulmonară.

Posibil ineficient pentru:
– Ajută la repornirea inimii.
– Îmbunătăţeşte energia şi rezistenţa în timpul activităţii sportive.
– Atacul de cord.
– Paralizia cerebrală, când este administrat în venă copiilor născuţi prematur.

Sursa: http://www.webmd.com

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation