Musetelul, sanatate intr-o cescuta

Folosit inca de acum mii de ani in Egipt, musetelul este cunoscut pentru proprietatile sale curative si pentru efectele calmante pe care le ofera. Ceaiul de musetel poate trata de la stari de lesin pana la stari de anxietate generala, fara a face apel la medicamente.

Denumirile populare pentru musetel sunt extrem de numeroase, de la mamorita, mositel, musatea, romanita, romonel, ochiul boului, poala Sfiintei Marii, marariul cainelui, romanica si altele.

Beneficiile musetelului sunt legate de numarul variat de substante active pe care le contine si care actioneaza in mod curativ asupra organismului uman. Printre proprietatile musetelului se numara vitamine precum B1 si C, uleiuri volatile, uleiul eteric, acid salicilic, glucide, acizi organici, minerale – calciu, fosfor, zinc, cupru, fier, molibden, fosfor, zinc, mangan.

Ceaiul de flori de musetel este foarte bine tolerat de organism. Acesta nu are nici un fel de contraindicatii, fapt ce il face indragit si considerat un adevarat leac universal.

Toate aceste beneficii ale musetelului depind, ca in cazul oricarui tip de ceai, de o productie atenta si o uscare si prelucrare a florilor intr-un mediu cat mai propice pastrarii proprietatilor naturale.

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation