NewEurope – publicaţie controlată de Dan Voiculescu?

Basil Coronakis, directorul publicatiei belgiene NewEurope, recunoaste ca articolul in care Traian Basescu este declarat “ultimul dictator al Europei” a fost publicat in urma unei “consultari” cu Dan Voiculescu.
Saptamanalul belgian New Europe a publicat zilele trecute un articol in care seful statului era catalogat drept “ultimul dictator al Europei”, fiind acuzat ca isi bazeaza puterea pe un “control total al serviciilor secrete si al unor institutii cheie in stat”.
O investigatie facuta la sediul publicatiei din Bruxelles de jurnalistii de la Hotnews a scos la iveala faptul ca articolul a fost publicat sub pseudonim, (Dietmar Bergtahl), de catre unul dintre asociatii NewEurope.
Basil Coronakis, directorul NewEurope, a contactat telefonic publicatia citata explicand ca proprietarii NewEurope nu au legatura cu Dan Voiculescu, dar ca in urma cu mai bine de zece ani publicatia a utilizat tipografia sa din Bucuresti pentru a scoate versiunea tiparita a publicatiei.
“Am vorbit cu Voiculescu, dar si cu alti 7-8 europarlamentari cand am primit pe birou articolul despre Traian Basescu pentru a verifica informatiile, insa articolul nu a fost influentat de acesta”, a sustinut Coronakis.
In plus, acesta a mai explicat ca articolul a fost publicat sub pseudonim deoarece autorul s-a temut ca fiind un subiect sensibil i-ar fi fost pusa “viata in pericol”.
Presedintele Traian Basescu a criticat luni seara, amuzat, modul in care articolul publicat de NewEurope a fost preluat in Romania. “E publicatia lui Voiculescu, lasati-ma in pace. E exact mesajul lui Voiculescu si al Antenelor. O sa vedeti ca intr-o anumita perioada a apartinut trustului Intact, dupa care, pentru a-l neutraliza, se pare ca actionariatul a devenit unul din Grecia. Eu m-as gandi la relatii pe care Voiculescu le-a avut cu o anumita firma greceasca care a detinut Loteria”, a spus presedintele, intr-o emisiune la postul B1TV. (ziare.com)

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation