Obama, vizită în Mexic

 Preşedintele SUA, Barack Obama, se deplasează joi în Mexic pentru o vizită cu un pronunţat caracter economic şi comercial în care va aborda şi tema cooperării în materie de securitate cu omologul său mexican, Enrique Peńa Nieto, informează agenţia EFE.

“Relaţia cu Mexicul înseamnă mai mult decât securitate”, a declarat miercuri, la o întâlnire cu presa la Casa Albă, consilierul prezidenţial pentru America Latină, Ricardo Zúńiga.

Preşedintele Obama este aşteptat joi după-amiază în capitala mexicană pentru a se întâlni cu Peńa Nieto. Vineri, el va susţine un discurs la Muzeul de Naţional de Antropologie, în faţa unui auditoriu format majoritar din studenţi, în care va trece în revistă relaţiile dintre cele două ţări în domeniul economic, educativ şi cultural.

Mexicul este al doilea partener comercial al SUA, iar schimburile bilaterale se ridică deja la 1,4 miliarde de dolari pe zi. Cooperarea în lupta împotriva traficului cu droguri va fi o altă temă abordată de Obama şi Peńa Nieto, mai ales în lumina noilor schimbări în strategia de securitate anunţate de guvernul mexican.

Reforma în domeniul imigraţiei, care este studiată în prezent de Senatul american, va face de asemenea parte din temele abordate de preşedintele Obama, care vineri după-amiază este aşteptat în Costa Rica, unde se va întâlni cu preşedinta ţării, Laura Chinchilla, şi cu reprezentanţi ai Sistemului de Integrare în America Centrală (SICA).

Sursa: Cotidianul

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation