Organizezi un botez? Află ce trenduri sunt de respectat pentru a avea un eveniment memorabil

http://www.romaniapress.ro/wp-content/uploads/2018/03/1-2.jpgOrganizezi un botez? Află ce trenduri sunt de respectat pentru a avea un eveniment memorabil

Anii care trec aduc evoluție și refinament în gusturi. Pe măsura opțiunilor tot mai diverse, există tot mai mulți doritori care țin pasul cu noile trenduri; se întâmplă asta și când vine vorba de organizarea de evenimente, precum un botez și petrecerea de după. Și în aceste cazuri există atât tradiții, cât și trenduri în materie de servicii, menite să contribuie la modul original în care se organizează totul.

Un mix perfect între tradiție și trend, ursitoarele la botez sunt spre exemplu un serviciu de actualitate, reinterpretat, modernizat. Ce înseamnă asta? Că de la o tradiție străveche s-a conturat un mod mai atractiv de a pune în scenă un spectacol. Ba chiar s-au înființat agenții specializate pe acest segment de activitate. Aflăm astfel că ursitoare botez Bucuresti sunt un prim serviciu ales. Este valabil și pentru alte orașe din țară, deși tradițiile fiecărei zone au o oarecare influență de asemenea.

Cine sunt ursitoarele – povestea din trecut și până în prezent

Dacă ne raportăm la momentul în care ursitoarele au început să capete importanţă și au devenit prezenţe notabile la nașterea unui copil, trebuie să amintim de vremurile străvechi. O legătură și mai îndepărtată se face și cu vremurile în care oamenii credeau în zei, când se ofereau ofrande pentru aceștia, când se dădea crezare în destin și în puterea de a atrage binele prin puteri anume.

Concret, ursitoarele erau precum acele zâne din basme, ce ofereau urări de bine pentru cel mic. Desigur că, așa cum se întâmplă și în viață, există o luptă a binelui și a răului; așadar din ecuație nu lipsește nici ursitoarea rea, cea care încearcă să iscodească, să intervină. Raportat la vremurile moderne, am putea spune că dăm crezare numerologiei, astrelor și a semnelor sub care se naște un copil. Deci oarecum o asemănare există cu trecutul.

Ursitoarele în context modern, actual, pare că sunt mai mult simboluri ale dorințelor pentru o viață bună a celui nou născut. Sunt cele care pot crea un spectacol, care captivează cu urările și copleșesc cu bunătatea pe care o exprimă prin cuvinte demne de apreciat. Așa a apărut și  nișa celor care oferă servicii de acest gen. Cum pentru fiecare tip de eveniment există un aspect unic, iată că și pentru botezuri a apărut acest trend; un moment unic cere pretenții pe măsură, iar interpretarea rolului de uristoare poate fi acel ceva care să facă din eveniment un  moment memorabil.

Pachete de servicii cu ursitoare

Nu este de ajuns ca o ținută specifică să amintească despre cine sunt ursitoarele. Nu este de ajuns ca o simplă prezență feminină să încerce să readucă în scenă o astfel de tradiție. Așadar, ursitoarele de profesie sau mai bine spus cele care se dedică acestei meserii și creează un act artistic, vin cu tot felul de texte și urări, cu un stil perfect copiat a ceea ce înseamnă definiția de ursitoare.

La Paradisul Personajelor spre exemplu, există numeroase opțiuni ale pachetelor de servicii de acest gen. Așadar, se poate include în același spectacol un îngeraș, ca simbol al ocrotirii permanente a nou născutului, o ursitoare rea care să aducă o notă de amuzament prin încercările sale răutăcioase și cât mai multe dintre zânele bune: Zâna Iubirii, Zâna Norocului, Zâna Înțelepciunii, care rând pe rând reprezintă desigur ceea ce devine o urare a ceea ce și-ar dori orice părinte să aibă al său copil.

Un eveniment memorabil este momentul în sine, prin implicația religioasă pe care o are botezul unui copil. Însă petrecerea de după merită și ea mai multă atenție în organizare, păstrând tematica, însă aducând și un element inedit. Ursitoarele sunt tocmai cele care pot uimi și pot crea amintirea unică a unei petreceri de botez.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation