PICĂTURA DE OTRAVĂ: Un român din doi e mai buimac decât v-aţi putea închipui

Sondajul „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research pentru ziarul „Adevărul“ are câteva dezvăluiri surprinzătoare. Le numesc surprinzătoare dacă acceptăm că ne aflăm intr-o ţară creştină, unde influenţa Bisericii Ortodoxe este foarte mare. Cel puţin aşa se spune. Şi aşa se vede, dacă ne uităm la miile de biserici care s-au ridicat după evenimentele sângeroase din decembrie 1989.
Sondajul INSCOP arată că 40,4 la sută dintre români cred în zodii, practică puternic dezavuată de BOR. Cum reuşesc milioane de români să împace şi capra şi varza numai ei ştiu. Sigur că şi posturile de televiziune au aici un rol important, fiindcă nu există vreunul să nu transmită în direct şi la o oră de vârf nu numai prognoze zodiacale pentru ziua X ci şi tot felul de emisiuni cu “specialişti”, care au pretenţia că pot ghici la grămadă viitorul tuturor telespectatorilor posturilor cu pricina. Dacă ne luăm fie şi numai după acest apetit pentru zodii şi horoscoape şi e clar că suntem o naţie dusă cu capul.
Dar nu vă grăbiţi că mai e ceva fascinant. Un român din doi (49,9 la sută) nu crede în viaţa de după moarte, principiu fundamental al creştinismului. Oare cum se poate să mergi la Biserică, să participi la slujbe şi, în acelaşi timp, să crezi că totul se termină în clipa morţii? Uite că pe meleagurile noastre se poate. Şi atunci zic aşa: oare preoţii nu trebuie să bage de seamă la datele rezultate din aceste sondaje? Nu este puţin şi problema lor dacă credincioşii sunt atât de ameţiţi?

Omu’ din Sistem

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation