Politia, inca o data, agentul electoral al lui Vanghelie

Pretextand ca au fost apelati prin 112, un grup masiv de politisti din politia locala dar si de la politia Sectorului 5 au “participat” astazi, 10 mai 2012, ora 19.00, la o intalnire a membrilor UNPR Sector 5 cu presedintele acestei formatiuni, domnul Corin Romanescu.

Avand o atitudine sfidatoare, politistii au facut parada de uniformele lor pentru a intimida probabil cele cateva sute de membri UNPR care se aflau la o intalnire de pregatire a campaniei electorale ce va demara maine.

Invitati sa se legitimeze si sa prezinte ordinul de serviciu in baza caruia s-au postat in fata intrarii in sediul UNPR, acestia au refuzat. In acest timp, cativa „civili” au incercat sa se infiltreze printre membri de partid, probabil pentru a afla cat mai multe amanunte in legatura cu desfasurarea campaniei electorale a UNPR. Mai mult, alti doi „fotografi”ai politiei faceau de zor fotografii si filmau persoanele prezente, intr-un gest menit sa intimideze.

Politistii s-au retras din fata sediului UNPR Sector 5 dupa mai bine de o ora de parlamentari intre acestia si conducerea partidului, si numai dupa ce unul dintre politisti a vorbit prin statie direct cu Vanghelie, asa cum afirma cei care au fost in apropierea sa.

Este inca o dovada a implicarii politiei in campania electorala a lui Vanghelie, intr-un mod inadmisibil si fara precedent.

Din acest motiv, conducerea UNPR Sector 5 a decis sa faca toate demersurile legale, inclusiv la ministrul de interne, pentru ca aceasta situatie sa inceteze. De asemenea, UNPR Sector 5 va solicita demiterea sefului politiei locale precum si a sefului politiei de sector, pentru implicarea organelor de ordine in actiuni de intimidare a membrilor UNPR.

„Le promit tuturor, inclusiv domnilor politisti transformati ad-hoc in agenti electorali ai lui Vanghelie, ca din 10 iunie 2012 in Primaria Sectorului 5 se va instaura legea si cei care au de gand sa nu respecte litera si spiritul legii vor suporta toate consecintele care decurg de aici”, a declarat Corin Romanescu, candidatul UNPR pentru functia de primar al Sectorului 5.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation