Portrete literare

Muzeul Național al Literaturii Române, găzduiește expoziția de pictură “Portrete literare”, a renumitului pictor tulcean Bogdan Ene și cuprinde zece picturi în ulei pe pânză a celor mai importante figuri ale literaturii românești: Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu, Mihai Eminescu, Vasile Voiculescu, Nichita Stănescu, George Bacovia, Tudor Arghezi, Ion Creangă și părintele Dumitru Stăniloae.

 

Bogdan Enes-a născut în anul 1979 la Tulcea. În anul 2004, a absolvit Universitatea Națională de Arte București, secția grafică.  Este un artist polivalent: pictură, sculptură, grafică, pictură murală, caricatură.

 

Activitatea sa artistică se concretizează atât prin expoziții personale, cât și prin participarea la foarte multe expoziții de grup. Lucrările sale sunt expuse în colecții particulare din Norvegia, Italia, Suedia, Germania, Franta, Anglia.

 

Cu toate că artistul, înzestrat cu mult har, ambiție, dar și cu multă modestie  nu folosește metodele artei contemporane, totuși lucrările sale ne permit accesul la intimitatea unui spațiu pe care nu l-am fi accesat niciodată.

 

Foto şi text: Dan Vatamaniuc

 

 

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation