Pro sau Contra tortului de bezea

Pro sau Contra tortului de bezea

Hmmmm … sunt absolut convinsă că nu există om care să nu fi spus măcar o dată mi-e poftă de ceva bun dar nu ştiu ce! Mie, recunosc, mi se întâmplă des. Aş mânca ceva bun dar dacă mă întrebaţi ce, rar ştiu să spun. De curând am descoperit nişte minunăţii de torturi din bezea şi m-am gândit că poate atunci când nu ştiţi ce vreţi, îndrăzniţi să testaţi ceva special, delicios, fin şi incomparabil : tortul de bezea.
Tort de Bezea, aşa se cheamă pe Facebook este de fapt o tipă cool, foarte tânăra, cu două mâini drepte aş spune eu care realizează cu multă măiestrie şi pasiune cele mai frumoase torturi pe care le-am văzut vreodată. De câte ori privesc pozele, de atâtea ori mi-e poftă! Şi culmea! Deşi sunt din bezea torturile nu-s aşa dulci cum mă aşteptam! Din contră, combinaţiile de ciocolată amăruie şi alte ingrediente aromate fac din aceste minunăţii de torturi adevărate explozii de plăcere pentru papilele gustative.

Simona Crăciun, tânăra creatoare de torturi de bezea are numai 23 de ani, abia împliniți şi încă din copilărie şi-a descoperit talentul de a face delicii dulci. De curând şi a îndeplinit visul de a realiza un mic atelier de torturi din bezea şi pentru a va convinge că merită să le încercaţi am vrut să aflu direct de la Simona care e povestea acestei afaceri delicioase.

Povestea Tort de Bezea s-a născut acum un an şi un pic, încă lucram într-o multinaţională, dar de numai 4 luni am început să privesc ceea ce fac și ca pe un business. Pentru mine, să fac torturi, este pasiune.O respir, lucrez din pasiune, mă simt în aventura antreprenoriatului -inevitabila barcă din trei scânduri şi o sfoară avântată în furtunile marii. Iar toate astea le fac zilnic cu zâmbetul pe buze.
Nici nu știu sa explic de unde am atat de multă putere și incăpățânare să nu ma las bătută, să încerc de 10000 de ori până îmi iese ceva, și să fiu vigilentă pentru a învața din greșelile făcute. Feedback-ul pe care il primesc de la clienți mă ajuta și el foarte mult.

Ce ingrediente se îmbină pentru a se obţine aceste bijuterii dulci !?

Magia începe încă de la cantitatea de pasiune pe care mi-o dozez atent pentru fiecare tort pe care îl fac.Selectarea ingriedentelor cu multă grijă, dorinţa de a folosi produse de calitate şi de a mă perfecţiona la fiecare pas, adaugă încă o componentă majoră în succesul oricărei reţete. Totul este completat de îndemânarea şi atenţia pe care o acord celui mai mic detaliu.
Torturile pe care le fac nu conţin conservanţi, aditivi sau E-uri de niciun fel, încerc pe cât posibil să folosesc smântână naturală, ouă şi fructe de cea mai bună calitate. Folosesc în reţetă o proporţie mare de fructe, şi asta îl face atât delicios cât şi sănătos.

Care sunt cele mai inedite combinaţii?

Tortul de Bezea este un desert extrem de echilibrat, uşor și răcoros. Nu aş spune neapărat combinaţii indeite însă pe lângă cel clasic, care este de departe cel mai preferat, încerc şi alte combinaţii pe care nu le-am
mai întâlnit niciunde.Îmi propun cât mai des să mă joc cu ingredente precum caramel, ciocolată, cremă de lavandă, scortisoară,nuci, îngheţată,etc. Ca ornament, torturile cu flori sunt văzute de cele mai multe ori ca nişte bijuterii. Ceea ce mi-a atras atenţia însă, este un tort care face destul de mulţi domni îşi readucă aminte de gustul copilăriei. „ Domnişoară, aş dori şi eu un tort de bezea, îmi făcea bunica bezea cu cacao, margarină şi lapte. Punea şi nuci dacă avea. Vreau şi eu unul. Tare mi-e dor.” Cred că tortul „bunicii” îmi rămâne întipărit că cel mai drag şi inedit tort. Acel gust care ne poate face să călătorim dintr-o înghiţitură. Pentru că el este o invenţie nu din abundenţa ingredientelor ci mai degrabă din inventivitatea fiecărei bunici iubitoare.

Care este trendul când vorbim despre decorat torturi ?
Anul acesta se poartă foarte mult torturile naked, cât mai naturale ca aspect.Extrem de populare la nunţi, mai sunt cele cele ombre sau în culori uni, cât mai simple, fără ornamente care încarcă de cele mai multe ori inestetic un desert. Devine din ce in ce mai popular si tortul pe care il fac in bol, foarte potrivit pentru evenimentele unei companii sau o întâlnire relaxata cu prietenii. Este răcoros si ușor de servit.

Sunt de părere că oamenii încet, încet se vor orienta către torturile care conţin ingriedente cât mai naturale, cu fructe din abundenţă, unde cantităţile de zahăr sunt folosite la minimum.

De unde ai dobândit arta decorării torturilor ?

Fratele meu are un simt estetic nemaipomenit, şi sora mea mai mică de fapt. Cred cumva că a fost nativ, şi m-a ajutat mult şi dorinţa de a construi un haos în care fiecare fruct pus ca decor îşi are foarte bine stabilit locul. Uneori îl privesc din 10 unghiuri până mi se pare că arată perfect.

Cui se adresează acest tip de tort ?
Tortul de bezea se adresează cu siguranţă persoanelor extrem de atente la ceea ce consumă, persoanelor sofisticate care caută să-și satisfacă plăcerea de a consuma puțin și bun. Cunoscătorilor aș spune mai exact.Sunt torturile ideale pentru cei care citesc eticheta de 10 ori înainte să cumpere ceva şi se bazează foarte mult pe recomandări din partea persoanelor apropiate.
Cred că acesta este şi trendul. Consumatorii se educa tot mai mult, sunt atenţi, oferindu-și din când în când un răsfăţ de bezea, dar cred că echilibrul este cuvântul cheie şi mai ales grija pentru sănătate şi produsele pe care le consumăm. Pe lângă toate acestea, tortul este extrem de popular printre iubitori de produse de artizanat, pentru aniversări, botezuri, nunţi, zile de naştere, diverse petreceri, etc Ca să închid, pentru cei care caută o experienţă aparte, unde deliciul este îmbinat cu un serviciu de calitate personalizat.

Celor mici ce tip de tort recomandaţi?

Deşi cei mici sunt fani ai figurinelor din marţipan, fiind uşor impresionti de o figurină de tip Batman, Superman,când gustă din tortul de bezea, radiază de fericire. Le ofer în laborator dacă am ocazia să testeze mai multe tipuri de tort şi de fiecare dată copii aleg torturile cu fructe şi ciocolată din abundenţă .
Pe de altă parte adulţii sunt fani ai tortului clasic, mult mai uşor şi mai puţin dulce însă pentru cei mici variaţiile de tort sunt multiple mai ales în sezonul acesta când piaţă este plină de fructe proaspete.Am noroc că fructele de pădure sunt în culori tari şi aici câştig teren. Copii sunt fermecați de poveștile pe care le spun despre fiecare tort. Ascultă cu atenție si la final iși doresc mai multe torturi la pachet!

Cum arată tortul viitorului în viziunea unui artist că ţine ?
Eu sunt o persoană care apreciează şi căreia îi plac lucrurile cât mai simple, clasice, naturale, cât mai puţin procesate. Este prea mult sups artist. Am văzut recent un trend al torturilor de tip oglindă, futuriste sau a deserturilor couture. O evoluţie enormă de la cele îmbrăcate în marţipan, sau a tortului diplomat cu poză în gelatină. Ele au făcut furori după anii 90 până de curând. Călătoresc mult şi am acces la extrem de multă informaţie, iar asta mă ajută să creez ceva nou, unic.
Îmi doresc mult să inspir cât mai mulți tineri să își urmeze pasiunea. Să nu le fie frică niciodată să lupte pentru ceea ce ii face fericiti.

Mădălina Radu

2  3 4  5 6  7

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation