Proteste în America după achitarea ucigaşului unui tânăr de culoare

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat ieri, după achitarea lui George Zimmerman pentru uciderea tânărului de culoare Trayvon Martin, că Statele Unite sunt ‘un stat de drept’ şi că ‘un juriu s-a pronunţat’, notează AFP.
‘Ştiu că această afacere a provocat pasiuni intense. La o zi după verdict, ştiu că aceste pasiuni ar putea să se intensifice. Suntem însă un stat de drept, iar un juriu s-a pronunţat’, a declarat Barack Obama într-un comunicat, a doua zi după verdictul anunţat sâmbătă seară de un tribunal din Florida.
În timp ce duminică au fost organizate numeroase manifestaţii în întreaga ţară împotriva verdictului, Obama a adăugat: ‘Le cer acum tuturor americanilor să respecte apelurile de a judeca la calm, lansate de cei doi părinţi care şi-au pierdut tânărul lor fiu’.
După ce a calificat moartea lui Trayvon Martin, în vârstă de 17 ani, drept o ‘tragedie, nu doar pentru familia sa, nu doar pentru o comunitate, ci pentru întreaga Americă’, preşedintele Obama le-a cerut concetăţenilor săi ‘să lărgească cercul compasiunii şi înţelegerii’.
‘Ar trebui să ne întrebăm dacă facem tot ce este posibil pentru a pune frână valului de violenţe comise cu arme de foc, care iau prea multe vieţi zilnic în această ţară. Ar trebui să ne întrebăm, atât ca indivizi, cât şi ca societate, cum să împiedicăm viitoare tragedii asemănătoare cu aceasta’, a adăugat el, în prima reacţie după decizia instanţei.
‘Este modul de a-i aduce un omagiu lui Trayvon Martin’, a subliniat liderul de la Casa Albă.
Trayvon Martin a fost ucis în februarie 2012 de George Zimmerman, în vârstă de 29 de ani, care, sâmbătă seară, a fost achitat pentru crimă de un juriu la Sanford. Apărarea a pledat pentru legitimă apărare, adaugă AFP.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation