Regal de Tango argentinian la București

Regal de Tango argentinian la București

La Institutul Cultural Italian din Bucuresti, s-a desfășurat Prima Ediție a Festivalului Internațional de Tango Dany Flaco – Dany Flaco Tango Festival 1st Edition, un proiect cultural independent implementat de Organizația Mithra și coordonat de Remus Dondu – Președinte Centrul Internațional de Prevenire Antidog și Iulia Mithra – Președinte Centrul de Arta Contemporană Mithra.

Scopul acestui festival este atât promovarea tangoului argentinian ca Bun Cultural Imaterial înscris începând cu anul 2009 în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, cât și susținerea și creșterea comunității de tango argentinian din Romania. Prima editie a Festivalului de Tango Dany Flaco a reprezentat totodată un eveniment aniversar, un omagiu adus marelui maestru Dany Flaco care și-a sărbătorit anul acesta a 81-a aniversare.

Maestrul Daniel García (cunoscut ca Dany Flaco), o legenda a tangoului argentinian, este recunoscut în întreaga lume ca fiind cel mai bun dansator de tango milonga, regele milongii con traspie. El este un reprezentant de seamă al Epocii de Aur a tangoului argentinian, susține cursuri de tango de peste 65 de ani și transmite mai departe autenticitatea tangoului caracteristica dansatorilor de tango din generația sa.

De asemenea, maestrul Dany Flaco este membru în juriul Campionatului Mondial de Tango și Ambasador al Centrului Internațional de Prevenire Antidrog.

Printre renumitele lui partenere de dans se numără Silvina Vals, Natacha Poberaj, Lucia Mirzan, Lorena Ermocida, Luna Palacios, Maria Plazaola și altele.

În luna noiembrie vă invităm la a doua ediție a Festivalului de Tango Dany Flaco – Dany Flaco Tango Festival 2nd Edition, un nou eveniment cultural de talie internațională.

Sorin Voinea-DELAJIU

2

3

4

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation