România a sesizat Comisia Europeană privind salariul minim din Germania

Mai multe ţări membre UE, printre care şi România, au sesizat Comisia Europeană după ce autorităţile germane au decis că noua lege privind instituirea unui salariu minim se aplică şi transportatorilor străini pe perioada tranzitării teritoriului Germaniei, scrie site-ul polonez thenews.pl.

Guvernul german a decis ca, începând cu 1 ianuarie 2015, să fie instituit un salariu minim, de 8,50 de euro pe oră, urmând ca această lege să se aplice şi transportatorilor străini pe perioada în care şoferii firmelor de transport tranzitează teritoriul Germaniei, scrie thenews.pl.

Publicaţia mai notează că firmele străine care nu plătesc acest salariu minim şoferilor pe perioada tranzitării teritoriului Germaniei riscă o amendă de 30.000 de euro.

În urma acestei decizii, din cauza diferenţelor mari în ceea ce priveşte salariul minim aplicat de statele UE, Polonia, România, Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania şi Marea Britanie au sesizat Comisia Europeană.

Premierul polonez, Ewa Kopacz, a discutat la telefon cu cancelarul german, Angela Merkel, pe această temă.

În Polonia, salariul minim brut este de 1,750 de zloţi (400 de euro), în timp ce în România salariul minim este, de la 1 iulie 2014, de 5,357 lei pe oră.

Comisia Europeană a cerut explicaţii din partea Guvernului de la Berlin, apreciind că decizia autorităţilor germane ar putea încălca legislaţia europeană. Berlinul are la dispoziţie 30 de zile pentru a da un răspuns.

Sursa: Mediafax

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation