Secretele vilelor unde Ghiţă susţine că s-a întâlnit cu șefi din DNA, SRI ŞI CIA

Secretele vilelor unde Ghiţă susţine că s-a întâlnit cu șefi din DNA, SRI ŞI CIA

În scandalul „Înregistrările lui Ghiţă”, un serial de dezvăluiri de tip „Armaghedon” ce se vrea un adevărat „watergate românesc”, a trecut aproape neobservat un detaliu privind nişte adrese codificate K2, K4 şi T14, unde patronul dispărut al staţiei România TV susţine că s-ar fi întâlnit cu şefa DNA, cu şeful operativ al SRI, dar şi cu doi reprezentanţi ai CIA în România.

Nimeni nu putea să ştie mai bine despre secrete bine păzite ale Cartierului Primăverii, acolo unde Ghiţă se laudă că s-ar fi întâlnit în secret cu şefa DNA (şi nu numai), decât cineva care locuieşte acolo şi care este pasionat de misterele fostului cartier prezidenţial. Este vorba despre fostul senator Marius Marinescu care, împreună cu generalii Adrian Eugen Cristea şi Mihai Mitran, a investigat şi a scris o extraordinară şi foarte bine documentată carte intitulată „Cartietul Interzis – Primăverii”. Întrebat direct ce ştie despre adresa din Turgheniev nr. 2, codificată de Sebastian Ghiţă K2, şi ce mistere ascunde ea, Marius Marinescu, în exclusivitate pentru ziarulring.ro, ne-a dezvăluit: „Este fosta vilă a lui Drăghici, iar acum este SRI acolo. Se află pe fosta stradă Kalinin, acum Mircea Eliade. Vila de aici, o vilă foarte mare, generoasă, după cum îmi spune un prieten care a vizitat-o, are şi piscină la subsol, a fost contruită, în anii `60, pentru Alexandru Drăghici (n.r. – temutul Alexandru Drăghici, vezi «Memorialul durerii»), care a fost ministru de interne şi ministru al securităţii statului. Această vilă, care are un adăpost antiaerian – a nu se confunda cu adăpostul antiatomic, am să vă explic de ce –, avea şi are în continuare comunicaţie prin tuneluri  cu vila P50  a lui Ceauşescu şi cu vila Club Bazin, dar şi cu tunelul principal care duce din cartierul Primăverii până  la Palatul Parlamentului (fosta Casă a Poporului) sau până la Palatul Cotroceni, sau până la Ministerul de Interne, fostul Comitet Central al PCR (n.r. – de unde a fugit Ceauşescu în 22 decembrie 1989), sau  cu Palatul Victoriei, sau cu Casa Presei (fosta Casă a Scânteii). Deci, Ceauşescu putea să comunice în orice moment, să zicem în caz de război sau în alte situaţii speciale, şi să se întâlnească cu Alexandru Drăgici, care era ministru de interne, cu Georghe Maurer, care era prim-ministru şi stătea în Kalinin nr. 3 (K3) (unde stă Ţiriac acum), şi cu Emil Bodnăraş,  care stătea în vila care, până de curând, era Casa Americii Latine.

„Sub vila din Kalinin 2 este un adăpost antiaerian”

Fostul senator Marinescu ne explică şi care este diferenţa între un adăpost antiaerian, care se află sub vila K2, şi un adăpost antiatomic. Şi spune: „Adăpostul antiaerian era sub vila din Kalinin nr. 2. În zonă, mai multe vile, evident şi fosta vilă a lui Ceauşescu, au adăposturi antiaeriene, dar numai una singură are adăpost antiatomic. Este vorba de  clădirea Curţii de Conturi, din Tolstoi, care a fost contruită pentru Gheorghiu-Dej, dar acesta nu a mai locuit în ea, pentru că nu-i plăcea şi a ridict Vila Lac 1, unde s-a şi instalat. Să vă explic şi care este diferenţa între un adăpost antiaerian şi unul antiatomic. Primul este amenajat cam la 10 metri adâncime şi este  folosit doar pentru tranzit,  nu pentru a se sta acolo mai multe zile. Nu are dependinţe (dormitoare, bucătărie, depozit de alimente), nu are pupitru de comandă.  Şi nu are o manta aşa de solidă ca un adăpost antiatomic, care se află la minus 20 de metri adâncime şi are o manta mult mai groasă, de 1,5 m din beton. Are uşile blindate şi în adăpostul antiatomic este gândit să fie centrul de comandă, iar conducerea statului să poată sta acolo mai multe zile sau chiar luni de zile”.

„În vila T14 era cazat Arafat”

Cât despre cealaltă adresă decodificată de Dan Andronic după ce a invocat-o Sebastian Ghiţă, respectiv Turgheniev 14 (codificat T14), fostul senator Marinescu spune: „Era vila unde Ceauşescu îl caza pe Arafat. Vila  aceasta este chiar la doi paşi de Vila Dante, unde a stat Gheorghe Apostol şi unde acum stă ambasadorul  Statelor Unite ale Americii. Şi este mai aproape, nu ştiu dacă nu şi comunică prin spate, cu vila din Gogol, unde stă acum Traian Băsescu. Înainte, vilele erau vecine, acum s-au mai construit nişte blocuri. Se pare că acum, după câte am înţeles, atât vila din Kaninin nr. 2, cât şi cea din Turgheniev nr.14 sunt sedii ale SRI”.

„În acestă vilă, Gorbaciov i-a cerut demisia lui Ceauşescu”

La un moment dat, în timpul discuţiei noastre, senatorul Marius Marinescu îşi aduce aminte de un amănunt foarte important pe care ţine să ni-l împărtăşească. „Este un lucru foarte important,  care țin să vi-l spun legat de această adresă din Kalinin 2. Acolo s-a întâlnit Ceauşescu cu Gorbaciov în mai multe rânduri înainte de `89. Şi acolo a ieşit şi acel scandal celebru, despre care a povestit domnul general Cristea la o emisiune ring TV. Este vorba de scandalul la nivel înalt când Ceauşescu şi Gorbaciov s-au luat de piept amândoi, după ce preşedintele URSS i-a cerut lui Ceauşescu, în prezenţa Elenei Ceauşescu şi a Raisei Gorbaciova, să-şi dea demisia. Motivul fiind că nu respectă politica lui, Perestroika şi Glasnost. La scurt timp, Ceauşescu avea să moară executat la Târgovişte”.

Ipoteză extremă: putea Ghiţă să fugă printr-un… tunel secret?

Întrucât, la un moment dat, zilele trecute, într-una din dezbaterile televizate cu privire la înregistrările lui Sebastian Ghiţă, cineva a spus că, înainte de a dispărea fără urmă, ultima întâlnire a patronului RTV cu oficialii SRI ar fi avut loc chiar în vila K2, l-am întrebat pe Marius Marinescu dacă ar fi posibil ca fostul deputat acum fugar să fi dispărut chiar printr-unul dintre tunelurile care pornesc de sub vila din Cartierul Primăverii. Cu mult tact, având în vedere sensibilitatea aparte a acestei ipoteze extreme, fostul senator Marinescu încearcă să ofere totuşi un răspuns: „Nu ştiu ce să vă spun. Mai degrabă nu cred, pentru că aceste tuneluri sunt funcţionale şi sunt puse la dispoziţia şefului statului. Numai el poate să le folosească, aşa cum şi pe vremea lui Ceauşescu tot şeful statului era singurul care avea acces acolo. Şi, sigur, îl mai puteau folosi şi demnitarii apropiaţi, în cazuri speciale. Acum, aceste tuneluri sunt în administrarea Armatei. Acum, dacă este sediul SRI, şi această instituţie ocupându-se de siguranţa şi securitatea naţională, este posibil ca această reţea de tuneluri să poată fi folosită şi de SRI. Deci nu exclud categoric că ar putea exista şi posibilitatea aceasta (n.r. – a dispariţiei lui Sebastian Ghiţă printr-un astfel de tunel). Există un prim tunel care duce la Club Bazin, imediat. Dar trebuie să spună ei care este situaţia”. Probabil că vom afla sau nu vom afla niciodată cum a fugit Ghiţă de sub supravegherea unui serviciu special care avea misiunea să-l fileze în permanenţă, dar, până una, alta, am aflat care sunt secretele vilelor unde el se laudă că s-a întâlnit cu şefa DNA şi cu mai-marii SRI şi ai CIA. În ce priveşte adevărul celor spuse spuse de Sebastian Ghiţă, acesta este treaba Parchetului General, care deja, în acest sens, a deschis un… dosar penal.

Sursa: www.ziarulring.ro

1

2

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation