Serban Ionescu NU sufera de borelioza. Diagnosticul stabilit de medicii germani

Actorul Serban Ionescu, care a fost diagnosticat in urma cu aproape un an cu borelioza, a primit un nou diagnostic in Germania.

El sufera de scleroza amiotrofica, boala fiind incurabila, a declarat, pentru MEDIAFAX, Catalin Dancu, avocatul artistului.

 Serban Ionescu s-a intors in Romania in urma cu aproximativ o saptamana si se simte bine.

 “Vorbeste, rade, discuta, insa are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici in Germania si a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Boala este incurabila, nu exista un tratament (care sa duca la vindecare, n.r.). Saptamana viitoare il vom interna cel mai probabil la spitalul Elias, unde va urma un tratament medicamentos si fizioterapie, impuse de medicii din Germania”, a explicat avocatul Catalin Dancu.

 El a mai spus ca, in prezent, Serban Ionescu locuieste in Bucuresti, in casa unui prieten.

 De asemenea, Catalin Dancu a spus ca il reprezinta pe Serban Ionescu in divortul de sotia lui, Magda Catone. Primul termen este 19 octombrie, la Judecatoria Sectorului 2.

 Pana la ora difuzarii acestei stiri, Serban Ionescu nu a putut fi contactat.

Scleroza laterala amiotrofica consta intr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase din creier si maduva spinarii, numite neuroni motori, ce controleaza muschii voluntari, care fac posibila miscarea. Scleroza laterala amiotrofica este o boala progresiva, invalidanta si fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale ale corpului devin treptat din ce in ce mai dificile si pot provoca diferite alte boli si complicatii.

Maladia poate debuta la orice varsta, insa este mai frecventa la varsta a doua si a treia.

 Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute, dar se stie ca aproximativ 5-10% din pacienti prezinta o forma mostenita a bolii.

 Boala cu care a fost diagnosticat initial Serban Ionescu, borelioza, prezinta o serie de simptome asemanatoare celor ale sclerozei amiotrofice, afectand la randul ei muschii si alte organe si provocand probleme cu vorbirea, respiratia si deglutitia.

Sursa: Stirile ProTV

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation