Sfaturi…de la Mafie

România… o țara sigură! Sistemul Național de Alerta Teroristă ne indică un nivel precaut. 

Asta, așa, ca să știm cum stăm…Dar, pentru români, viața de zi cu zi rămâne o luptă. Lupta dură cu societatea, cu politica, cu economia, cu foamea… Foamea în toate formele ei: de la hrana cea de toate zilele, mult prea scumpă, până la cea spirituală. Sau poate că alții ne-au înfometat. Întocmai ca în mafie: care pe care!

Cămătaria a luat locul instituțiilor bancare. Mafia ne sfatuiește: „Dacă ești atât de dobitoc încât să împrumuți bani cuiva, nu fii atât de idiot încât să dai banii din mână fără să faceți un act semnat de amândoi, cu un martor de față!”Și tot mafia ne recomandă: „Nu împrumuta bani oamenilor care nu vor sau nu pot să ți-i înapoieze; și pe care nici nu-i poți forța să o facă!”

Din când în când trebuie să mai aruncăm diverse chestii la toaletă. Poate că în cazul nostru nu e vorba de droguri, dar putem arunca o slujbă de rahat, o investitie care toacă banii mai repede ca o nevastă și… o casă nenorocită pentru care plătiți 20 de ani și mai calcați dimineața și într-un rahat de câine.

Dacă vrei distracție, îți trebuie bani! Cel mai ușor e să faci afaceri cu familia. Mafia a demonstrat că cei din casă sunt angajații cei mai fideli, de încredere, pe care ii plătești sub prețul pieței și îi poți șantaja sentimental dacă vor să te părăsească. Dacă vei intra în rahat, te vor imprumuta fără dobandă și nu-ți vor rupe degetele dacă nu le plătești datoria.

Dacă nu ești la fel de dur ca Tony Montana, poți totuși să înveți câte ceva de la el. Nu te gândi că ne ascultă pelicanii, ei oricum o vor face, chiar dacă ne place sau nu.

Negociază întotdeauna! Întotdeauna și orice se poate, când se poate. Când nu, și intimidarea e tot o negociere. E dur ceea ce spun? Nu așa e și ziua de mâine? Totuși…Nu vă îngrijorați dar, de ziua de mâine; caci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei!

Dana Barcan

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation