Și persoanele cu dizabilități au dreptul la succes

Patronatul Medicinei Integrative a organizat luni, 14 mai 2012, evenimentul “Transformă dizabilitatea în succes” care s-a desfășurat în Club A.  Această organizație este o rețea regională pentru Promovarea și Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale, în vederea creșterii șanselor de reinserție socială a persoanelor cu dizabilități.

Medicina Integrativă reprezintă o perspectivă viabilă în tratarea bolilor cronice și își propune să îi scoată pe clienti din starea de bine și să îi ducă spre starea de succes. Marea problemă întâmpinată este faptul că, în România, cheltuielile în sănătate au crescut, însă nu a existat nici un progres. Astfel, Președintele Patronatului Medicinei Integrative, Liviu MANDLER,  susține că există o șansă pentru salvarea sistemului de sănătate din. Se dorește crearea unor soluții pentru ca cetățenii acestei țări să aibă dreptul la un sistem de sănătate de calitate și accesibil. Un alt scop este acela de a descentraliza spitalele prin parteneriat public privat, statul rămânând acționar minoritar iar investitorul român sau străin acționar majoritar. Nu în ultimul rând, programul dorește să acceseze un sistem de asigurări prin care polița de sănătate să cuprindă majoritatea tratamentelor și spitalizarea..

Misiunea pe care o au cei din programul Medicinei Integrative se numește “Misiunea Vuja De”, aceasta dorind să dea tuturor persoanelor cu dizabilități șansa la succes. Pornind de la ideea lui Seneca, conform căreia “ Nici un vânt nu este favorabil dacă nu știi în ce port vrei să ajungi”, Misiunea Vuja De crede că este foarte important ceea ce faci ca să ajungi unde îți dorești, indiferent de obstacolele pe care le întâmpini.

Evenimentul s-a desfășurat și în data de 3 Decembrie 2011 cand s-a sărbătorit ziua persoanelor cu dezabilități. De asemenea, Patronatul Medicinei Integrative, în colaborare cu Teatrul de Revistă Constantin Tănase, va organiza sâmbătă, 26 mai 2012 orele 11, la Sala Savoy din Calea Victoriei nr. 33, o manifestare educativă și artistică dedicată persoanelor vulnerabile.

Dintre participanții la eveniment îl menționăm pe domnul Dragoș Geamănă, psiholog și terapeut, ce suferă de stenoză mitrală congenitală, numită și “Sindromul Eisenmenger”. Acesta dorește să ajute persoanele cu aceleași dizabilități și să le consilieze.

În cadrul evenimentului “Transformă dizabilitatea în succes”  au participat jurnaliști, artiști și societatea privată. Programul a cuprins cursuri motivaționale, momente artistice și concursuri cu premii.

Raluca Tudorache

 

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation